Streda26. jún 2024, meniny má Adriána, zajtra Ladislav, Ladislava

Stará technika klasickej čínskej medicíny: Gua Sha vám pomôže s migrénami, zápalmi a bolesťami šije

(Zdroj: GettyImages)

V 21. storočí, keď sa skin care dostáva čoraz viac do popredia, sa Gua Sha stala súčasťou mnohých večerných rutín. Táto starodávna technika má však oveľa širšie využitie a môže pomôcť pri mnohých problémoch.

Gua Sha je alternatívna terapia, ktorá zahŕňa škrabanie kože masážnym nástrojom s cieľom zlepšiť cirkuláciu. Táto starodávna čínska liečebná technika môže byť unikátnym prístupom k lepšiemu zdraviu. Okrem toho existuje aj domáce použitie Gua Sha, ktoré môže byť skvelé pre prirodzený lifting tváre, zatiaľ čo celotelová masáž by mala byť ponechaná na certifikovaných odborníkov. Ale ako to funguje a aké môžu byť vedľajšie účinky?

Zníženie zápalu

Gua Sha môže znižovať zápal, takže sa často používa na liečbu ochorení spôsobujúcich chronickú bolesť, ako sú artritída a fibromyalgia, ako aj tých, ktoré spôsobujú bolesť svalov a kĺbov. Tým, že technika zvyšuje prietok krvi a zlepšuje cirkuláciu, môže pomôcť zmierniť zápaly v tele.

Úľava pri migrénach

Ak vaše migrény nereagujú na bežné lieky, Gua Sha môže byť účinnou alternatívou. Štúdia ukázala, že u ženy s chronickými bolesťami hlavy sa po 14-dňovej liečbe Gua Sha výrazne zlepšili symptómy. Tento výsledok naznačuje, že Gua Sha môže byť vhodným riešením pre tých, ktorí trpia častými migrénami.

Pomoc pri bolestiach krku

Technika Gua Sha môže byť tiež účinná pri liečbe chronickej bolesti krku. Štúdia s 48 účastníkmi zistila, že tí, ktorí dostali Gua Sha, hlásili menej bolesti v porovnaní s tými, ktorí používali termálnu vyhrievaciu podložku. Masáž pomáha uvoľniť napätie v krčných svaloch a zlepšiť prietok krvi, čo vedie k zníženiu bolesti.

Zlepšenie stavu pokožky a vlasov

Gua Sha sa často používa aj na tvár ako jemná masážna technika. Pomáha zlepšiť zdravie pokožky a vlasov tým, že podporuje cirkuláciu a uvoľňuje napätie v tvári. To môže viesť k lepšiemu tonusu pokožky, redukcii vrások a celkovo zdravšiemu vzhľadu.

Vedľajšie účinky

Aj keď je Gua Sha prírodná liečebná metóda, môže spôsobiť určité vedľajšie účinky. Keďže zahŕňa trenie alebo škrabanie kože, môžu sa prasknúť malé krvné cievy blízko povrchu kože, čo môže viesť k modrinám a drobnému krvácaniu. Tieto modriny zvyčajne zmiznú v priebehu niekoľkých dní. Ak sa vyskytne krvácanie, existuje riziko prenosu krvou prenosných chorôb, preto je dôležité, aby odborníci po každom použití dezinfikovali svoje nástroje. Ľudia, ktorí užívajú lieky na riedenie krvi alebo majú poruchy zrážania krvi, by mali tiež túto terapiu vynechať.

Viac o téme: Tradicna cinska medicinaGua sha
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu

Lifestyle

Článkov: 9