Streda26. jún 2024, meniny má Adriána, zajtra Ladislav, Ladislava

Konečne je tu sezóna vodového melóna: TAKTO ste ho ešte nikdy nejedli!

(Zdroj: GettyImages)

Na vodový melón zväčša všetci čakáme, pretože - je jednoducho výborný! Mnohým z nás nahradí aj nezdravé sladkosti a dokážeme s ním prežiť pokojne celé leto. Navyše je zdravý, obsahuje množstvo vody a živín.

Vodový melón má obrovské množstvo pozitív! Prospieva srdcu, hydratuje, podporuje trávenie, obsahuje množstvo vitamínov a minerálov, podporuje imunitu, zlepšuje trávenie, chráni pred úpalom, má protizápalové účinky a údajne bojuje aj proti impotencii!

Určite ho milujete v jeho prirodzenej forme - ako potravinu na jedenie. Prinášame vám ale 3 recepty, ktoré na svojom Instagramovom konte zverejnila výživová odborníčka @healthy.foods.today. Určite prinesú do vašich nadchádzajúcich letných dní príjemné melónové spestrenie.

Zmrzlina z vodového melóna

Potrebovať budete jeden krúžok vodového melóna, napríklad rez priemerom o hrúbke cca. 1,5 cm. Ďalej grécky jogurt a sladidlo, napríklad 1 lyžicu kondenzovaného mlieka. Všetko spolu zmixujte, dajte do požadovanej formy (napríklad nanukovej) a nechajte cez noc v mrazničke.

Šalát z vodového melóna

Možno vám to na prvý pohľad nebude znieť úplne chutne a poviete si, že najradšej máte jednoducho melón sám - skúste to! Nakrájajte si melón na menšie kúsky, budete potrebovať na jednu porciu šalátu približne 1 šálku. Pridajte k nemu na kúsky nakrájaný syr Feta, množstevne podľa vašej chute, ale myslite na to, že cisárom tohto šalátu je melón. Následne pridajte nahrubo nasekané lístky čerstvej mäty, približne tretinu šálky. A napokon posoľte a polejte štavou z polovice limetky.

Smoothie na osvieženie organizmu v letných horúčavách

Možno milujete aj obyčajný melónový fresh, ale dá sa vyšperkovať tak, aby organizmu dodal všetko to, čo v letných horúčavách potrebuje. Skúste pomixovať 2 poháre vodovélo melóna, šťavu z jednej limetky, pol pohára ananásu a 2-3 krúžky čerstvého zázvoru.

Dobrú chuť!

Viac o téme: MelonVodovy melon
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu

Lifestyle

Článkov: 9