Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Trápia vás psoriáza, ekzém, vrásky, jazvy? TENTO olej s nimi zatočí

(Zdroj: GettyImages)

Máte problematickú pleť? Bojujete s akné, jazvami a vráskami? Možno je na čase vyskúšať šípkový olej. Má totiž liečivé vlastnosti a upokojuje podráždenú pokožku.

Šípkový olej, extrahovaný z plodov a semien divokej ruže, dokáže liečiť niekoľko kožných ochorení. Je nabitý vitamínom C, ktorý chráni pokožku pred poškodením, chorobami a environmentálnymi stresormi. Obsahuje tiež karotenoidy, má retinoidné a antibakteriálne vlastnosti. Vďaka nim sa vytvárajú nové kožné bunky, uzamyká vlhkosť, lieči sa akné a znižuje zápal. Jeho používanie predchádza vzniku strií, znižuje sa zafarbenie jaziev a posilňuje sa kožná bariéra.

1. Hydratuje pokožku

Riešite dehydratáciu pleti? Vyskúšajte šípkový olej. Je nabitý esenciálnymi mastnými kyselinami a antioxidantmi, ktoré chránia pokožku pred environmentálnymi stresormi. Hydratuje suchú pokožku, upokojuje vyrážky.

2. Zaberá na ekzém aj psoriázu

Tento olej je vhodný pre všetky typy pleti, je ľahký, nemastný, nelepivý, neobsahuje žiadne prísady. Môže sa použiť na zvlhčenie pokožky a navodenie relaxačného a upokojujúceho pocitu. Zaberá na ekzém a psoriázu. Pravidelné používanie znižuje výskyt jaziev, pigmentácie, predchádza jemným linkám, vráskam, striám a chráni pokožku pred poškodením UV žiarením.

3. Pôsobí proti starnutiu

Je plný antioxidantov, preniká hlboko do pokožky, znižuje známky starnutia a podporuje mladistvý vzhľad. Bojuje proti voľným radikálom, zlepšuje tón a textúru pokožky. Pravidelné používanie tohto oleja môže dokonca poskytnúť hĺbkovú hydratáciu.

4. Lieči akné

Pravidelné používanie šípkového oleja lieči akné, vyhladzuje vrásky. Znižuje tiež pigmentáciu.

5. Zatočí s vráskami

Zaberá na jemné linky, vrásky, lieči pokožku poškodenú slnkom. Pravidelné používanie tohto oleja zabraňuje vzniku stareckých škvŕn.

6. Zvyšuje produkciu kolagénu

Prírodný šípkový olej je plný vitamínu A a esenciálnych mastných kyselín, ako sú omega-3 a omega-6, ktoré stimulujú regeneráciu buniek a produkciu kolagénu. Redukuje jazvy, obnovuje kožnú bariéru vlhkosti, reguluje produkciu kožného mazu.

Aké sú výhody používania šípkového oleja?

- Šípkový olej obsahuje esenciálne mastné kyseliny, ako sú kyselina linolová a linolénová, ktoré zabraňujú strate vody a udržujú bunkové steny silné.

- Hydratuje suchú a svrbiacu pokožku.

- Bojuje proti starnutiu, zlepšuje celkovú úroveň vlhkosti pokožky, čím jej dodávajú pružnosť a elasticitu.

- Vitamín A, ktorý sa v ňom nachádza, rozžiari pleť. Zvyšuje tiež produkciu kolagénu. Ten je nevyhnutný pre pružnosť a pevnosť kože.

- Znižuje zápal a upokojuje podráždenie spojené s rosaceou, psoriázou, ekzémom a dermatitídou. Chráni pokožku pred poškodením slnkom, zabraňuje fotostarnutiu a znižuje negatívne účinky UV žiarenia.

- Znižuje hyperpigmentáciu. Redukuje jazvy, pomáha pri regenerácii tkanív a buniek v pokožke.

- Pravidelné používanie oleja znižuje výskyt jemných liniek, vrások a jaziev po akné.

Viac o téme: StarnutieVraskyAkneStarnutie pletiKolagenEkzemPsoriaza
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu

Lifestyle

Článkov: 9