Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nepanikárte, ak niekoľko dní nemôžete ísť na ZÁCHOD: Účinný TRIK, ktorý rozhýbe čreva za pár MINÚT

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Ten pocit po veľkej potrebe je na nezaplatenie. Obavy, nepríjemné pocity, zväčšený objem brucha a nafúknutie obvykle prichádzajú po tom, čo ste sa vyprázdnili naposledy pred pár dňami.

Expertka prezradila šikovný trik, ako poraziť zápchu, píše sa na dailymailc.o.uk. Vďaka nemu pôjdete na záchod už za 30 minút! 

Štúdie ukazujú, že 10-15 percent Američanov trpí syndrómom dráždivého čreva (IBS), pričom jedným z najčastejších symptómov je zápcha. Okrem laxatív, pitnej vody a možno kávy existuje málo možností, ako poskytnúť rýchlu úľavu. Odborníčka, ktorá sa stala slávnou na sociálnej sieti TikTok Vanessa Irene má iný návrh, ako rozhýbať črevá. Nemusíte čakať dlhé hodiny, kým pocítite účinky. Trik funguje už v priebehu niekoľkých minút. 

Trik, ktorý urýchli pohyb jedla cez črevá

Ako zdôrazňuje wellness koučka a špecialistka na výživu, ktorá má na sociálnej sieti viac ako 1,3 milióna zobrazení, ísť na záchod raz za týždeň rozhodne nie je zdravé. 

„Ukážem vám, čo robiť, aby ste nečakali celé dni na to, kým sa vám bude chcieť ísť na záchod. Nemusíte kupovať žiadne lieky,“ hovorí a pokračuje: "Majte k dispozícii zeler, špenát a mixér s trochou vody."

Nepanikárte, ak niekoľko dní
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Odborníčka však varuje na odšťahovanie zeleniny, ktoré môže odstrániť prospešné látky z potravín vrátane vlákniny. 

„Po dokončení mixovania uvidíte trochu peny a vznikne veľmi hladká tekutina. Zeler a špenát sa pekne premiešajú. Všímajte si trochu dužiny v zmesi a to je presne ten výsledný produkt, ktorý by ste mali skonzumovať. Po vypití smoothie sa trochu poprechádzajte a zachvíľu budete na záchode," tvrdí odborníčka.  

Predchádzajúce štúdie ukázali, že zelenina s vysokým množstvom vody a vlákniny môže urýchliť pohyb jedla cez črevá a regulovať trávenie. Zeler obsahuje približne 95 percent vody, pričom v jednej porcii je pol šálky. Podobne voda tvorí 93 percent špenátu.

Pomôže aj cvičenie a tekutiny

Odborníci tvrdia, že normálna frekvencia vyprázdňovania čriev je niečo medzi trikrát denne až trikrát týždenne. Spôsoby prevencie zápchy zahŕňajú dostatok vlákniny (v zelenej zelenine, strukovinách a celozrnných výrobkoch), pravidelné cvičenie a pitie veľkého množstva tekutín, uvádza Národný inštitút zdravia.

Viac o téme: ZáchodZdraviePrevenciaVeľká potreba
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9