Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

PLOCHÉ brucho a TENKÝ pás bez návštevy posilňovne? Je to TAKTO jednoduché

(Zdroj: GettyImages)

Ani sa nenazdáme a leto nám zaklope na dvere. Je teda najvyšší čas popracovať na postavičke do plaviek. Nie vždy ale máme čas ísť si zacvičiť. Našťastie existujú cviky, ktoré sa dajú robiť aj v sede na stoličke.

Aby sme pred letom získali fit telo, musíme sa prinútiť držať diétu, ísť do posilňovne či behať. Niekedy však nemáme dostatok vôle alebo času, aby sme vstali a urobili to. Po celom dni v práci a starostlivosti o domácnosť nám jednoducho chýba potrebná energia, píše sa na brightside.me. Všetko sa ale dá vyriešiť. Ak si nevládzete ísť zacvičiť, urobte si tieto cviky priamo v kancelárií alebo pri pozeraní televízie. Nemusíte pritom opustiť ani stoličku. Ktoré to sú?

1. Zahrievanie

Toto cvičenie zahreje svaly, hoci tréning trvá len 5 minút. Posaďte sa na okraj stoličky, položte ruky na kolená. Mierne sa nakloňte dozadu, stiahnite brušné svaly a držte chrbát rovno. Môže sa dotýkať operadla stoličky, ale pre lepší efekt to radšej nerobte. Pomaly sa vráťte do východiskovej polohy. Opakujte 10 až 12-krát.

2. Točenie trupu

Toto cvičenie zapája šikmé svaly a posilňuje ich. Východisková pozícia je rovnaká ako pri prvom cvičení. Pokrčte ruky a položte ich za hlavu. Otočte trup doprava. Nohy a boky držte rovno a nehybne. Zostaňte v tejto polohe 3 sekundy a otočte sa doľava. Urobte 10 opakovaní na každú stranu.

3. Predklon

Toto cvičenie funguje na brušné svaly rovnako dobre ako tradičné brušáky. Položte ruky za hlavu, zopnite prsty. Pomaly sa predkloňte a vráťte sa späť. Pri nakláňaní si nepomáhajte rukami.

Vykonajte 15 opakovaní.

4. Priťahovanie kolien k hrudníku

Toto cvičenie pôsobí na šikmé svaly, priamy brušný sval a dokonca aj na svaly bedra. Sadnite si na na stoličku čo najpohodlnejšie. Pritiahnite jednu pokrčenú nohu k hrudníku, chyťte koleno rukami a zostaňte v tejto polohe 3 sekundy. Potom sa vráťte sa do východiskovej polohy. Vykonajte 15 opakovaní na každú nohu.

5. Priťahovanie kolien k hrudníku a vystieranie nôh

Pri tomto cvičení musíte zapojiť nohy. Pred začatím sa uistite, že je vaša stolička stabilná.

Oprite sa o stoličku a spojte nohy. Pritiahnite kolená k hrudníku a vydržte 3 sekundy. Narovnajte nohy a držte ich 3 sekundy vystreté. Pomaly pokrčte kolená a pritiahnite ich k hrudníku, znova ich vyrovnajte. Toto cvičenie opakujte 10-krát.

6. Rotovanie kolien

Toto cvičenie funguje veľmi dobre na brucho. Východisková pozícia je rovnaká ako v predchádzajúcom cvičení. Pritiahnite pokrčené kolená k hrudníku a začnite otáčať nohami. Uistite sa, že zapájate celé nohy nielen prsty, pretože je to najlepší spôsob, ako napumpovať brušné svaly. Vykonajte 10 otáčok na každú stranu.

7. Nožnice

Toto cvičenie posilňuje six – pack aj svaly bedra. Oprite sa o stoličku a rukami držte obe strany sedadla. Zdvihnite nohy, držte ich čo najrovnejšie a začnite ich rozpažovať do strany a potom prekrížte jednu nohu cez druhú v strede. Precvičujte to jednu minútu.

Zopár ďalších rád

Výhodou týchto cvičení v sede je ich jednoduchosť. Ak sa však chcete zbaviť nadváhy, musíte dbať aj na svoj jedálniček. Tieto tipy vám pomôžu rýchlejšie dosiahnuť váš cieľ:

- Snažte sa skonzumovať taký počet kalórií, aký je odporúčaný pre váš vek, pohlavie a životný štýl. Napríklad 25-ročná žena, ktorá vedie sedavý životný štýl, potrebuje 2 000 až 2 400 kalórií denne. Na svoj výpočet použite kalorické tabuľky.

- Vaša strava by mala byť vyvážená. Polovicu denného príjmu by mali tvoriť sacharidy, 30 percent bielkoviny a 20 percent tuky.

- Produkty s obsahom omega-9 (kyseliny olejovej) predlžujú pocit sýtosti a vďaka nim sa nebudete prejedať. Nachádza sa v olivovom a arašidovom oleji, v chudom biele mäse, v rybách a avokáde.

 

Viac o téme: ChudnutieCviceniePloche bruchoCvicenie domaTenky pas
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9