Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Chutia, chudne sa z nich a dopĺňajú pitný režim: Lepšia kombinácia neexistuje!

(Zdroj: GettyImages)

Kto by nechcel byť štíhly a plný energie? Získať vysnívanú postavu nie je ľahké, ale dá sa dosiahnuť. Na ceste za krajším a chudším ja vám pomôžu nápoje na chudnutie.

Byť zdravý a chudý je snom každého z nás. Samozrejme, je dôležité pre to niečo robiť. Základom je zdravá, vyvážená strava, príjem dostatočného množstva tekutín a pravidelný pohyb. Netreba zabúdať na to, že je dobré vyhýbať sa konzumácii alkoholu a fajčenieu. Voda by mala byť základom pitného režimu, píše sa na brightside,me. Je zdravá, dôkladne hydratuje a nemá žiadne kalórie. Okrem nej na krajšiu postavu zaberá aj popíjanie týchto nápojov. Sú nabité zdravím, chudne sa z nich a navyše spaľujú nežiadúci tuk. Ktoré to sú?

1. Uhorkový nápoj na chudnutie

- 1 uhorka

- zväzok petržlenu alebo koriandra

- 1 citrón

- 1 lyžica strúhaného zázvoru

- 1 polievková lyžica šťavy z aloe vera

- 1/2 pohára vody

 

Uvedené ingrediencie odšťavte a nápoj konzumujte pred spaním. Robte tak mesiac a potom si dajte týždeň prestávku. Následne cyklus zopakujte.

2. Nápoj z čerstvej uhorky a limetky

- 1 limetka

- 2 uhorky

- 1 veľký pomaranč

- med podľa chuti

- mäta podľa chuti

- 1 liter perlivej vody

Jednu uhorku rozmixujte v mixéri a druhú nakrájajte na kolieska. Vytlačte šťavu z pomaranča a limetky. Zmiešajte uhorky, šťavu a med vo veľkom džbáne a premiešajte. Pridajte sódu a ozdobte lístkami čerstvej mäty.

3. Hruškový a šalviový nápoj

- 10 čerstvých listov šalvie

-  limetka

- 250 ml hruškovej šťavy

- 250 ml perlivej vody

- 1 hruška

- ľad

Nakrájajte limetku, hrušku a vložte do džbánu. Pridajte šalviu roztlačenú vidličkou, potom drvený ľad, hruškovú šťavu a perlivú vodu a nápoj premiešajte.

4. Grapefruitový a škoricový nápoj

- 500 ml grapefruitovej šťavy

- 500 ml perlivej vody

- 1 pohár vody

- 2 tyčinky škorice

- 1 semienko anízu

- lístky mäty

- ľad

- trochu cukru

Zmiešajte cukor, vodu a škoricu na panvici a pripravte sirup. Duste päť až desať minút, kým sa cukor neroztopí, potom nechajte vychladnúť. Zmiešajte šťavu, sirup a perlivú vodu v džbáne. Pridajte ľad a ozdobte mätou a anízom.

5. Energetický citrónový nápoj

- 5 citrónov

- 1 liter perlivej vody

- mäta

- ľad

Vytlačte šťavu zo štyroch citrónov. Posledný citrón nakrájajte na kolieska. Zmiešajte šťavu a perlivú vodu v pohári. Limonádu podávajte s ľadom a mätou.

6. Pikantný indický nápoj

- 4 limetky

- zázvor podľa chuti

- mäta

- 1 liter perlivej vody

- 1/2 pohára vody

- ľad

- trochu cukru

Z limetiek vytlačíme šťavu. Na panvici zmiešajte cukor a 1/2 pohára vody a dusíme, kým sa  neroztopí. Nastrúhajte zázvor a pridajte ho do sirupu. Keď začne vrieť, vypnite sporák. Zmes ochlaďte. Pridajte limetkovú šťavu, perlivú vodu a ľad. Nápoj ozdobte mätou a plátkami limetky.

7. Jablčný mušt

- 1 liter jablkového džúsu

- mäta

- 100 ml citrónovej šťavy

- 1 citrón

- ľad

Nakrájajte citrón na kolieska. Zmiešajte jablkovú a citrónovú šťavu v džbáne. Pridajte plátky citróna, mätu a ľad. Nápoj môžete podávať s plátkami jablka.

8. Zeleninový nápoj

- 1 liter perlivej vody

- cukor podľa chuti

- 3 uhorky

- 1 veľká paprika

- 1 limetka

- 3 citróny

- listy mäty alebo estragónu

- ľad

Nakrájajte papriku a dve uhorky a posypte ich cukrom. Limetku ošúpte, odšťavte spolu s dvoma citrónmi. Do džbánu vložte mätu alebo estragón. Pridajte limetkovú kôru a plátky zvyšného citróna, uhorky a papriku, kým sú ešte vlhké. Nalejte limetkovú a citrónovú šťavu a perlivú vodu. Pridajte drvený ľad. Poháre na nápoj ozdobte plátkami citróna a uhorky.

9. Ananásový nápoj

- 1 liter perlivej vody

- 1 citrón

- 1 plechovka ananásu vo vlastnej šťave

- mäta

Na panvici priveďte vodu do varu. Citrón ošúpte a vytlačte z neho šťavu. Pridajte cukor do vody a varte, kým sa úplne neroztopí. Potom primiešajte citrónovú kôru a panvicu odstavte z ohňa. Sirup nalejte do džbánu cez sito. Nalejte citrónovú a ananásovú šťavu, nakrájajte ananás a pridajte do nápoja. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a potom vložte do chladničky. Pred podávaním ozdobte plátkami čerstvého ananásu.

10. Nápoj z jahôd a čerstvých byliniek

- 1/2 citróna

- 1/2 limetky

- mäta a estragón

- jahody

- 1 liter perlivej vody

- 100 ml vody

- ľad

Odšťavte limetku a citrón, pridajte nakrájané jahody a bylinky. Zalejte horúcou vodou a nechajte ovocie a bylinky chvíľu odležať, aby pustili chuť a vôňu. Pridajte perlivú vodu a ľad a ozdobte nádobu kolieskami limetky.

Viac o téme: ChudnutieTravenieTraviace tazkosti
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9