Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

5 POTRAVÍN, ktoré zabránia vzniku PNEUMATIKY okolo bruška: Zoštihľujúca SILA v týchto jedlách

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Ak sa bojíte tukového laloka na bruchu alebo vidíte, že čoraz viac máte problém so zapínaním nohavíc, je načase dať za tým ráznu bodku. Určité potraviny vám v tom pomôžu!

Keď sa vám okolo brucha nahromadí viac tuku, môže to byť indikátor rizika srdcových chorôb, cukrovky, či vysokého krvného tlaku. Predtým, ako sa pustíte do chudnutia, aby ste sa pneumatiky zbavili, mali by ste vedieť pár vecí. Kalórie sú potrebné na to, aby telo produkovalo energiu. Preto posledná vec, ktorú by ste mali urobiť, je prestať jesť. Úplne postačí, keď sa začnete stravovať zdravo. Keď sa totiž rozhodnete vynechať jedno alebo dve jedlá, podarí sa vám iba zmeniť metabolizmus a stratiť svalovú hmotu, nie tuk, ako upozorňuje steptohealth.com.

Odborníci na výživu v tom majú jasno. Mali by ste dodržiavať zdravý životný štýl a starať sa o to, čo jete. Napríklad pokrmy, ktoré sú kľúčom k strate nahromadeného tuku. Čo by ste teda mali mať na tanieri?

1. Káva

Verte či nie, jedna alebo dve šálky kávy denne sú synonymom dobrého zdravia. Pôsobí  blahodarne na funkciu mozgu, chráni pečeň pred mnohými chorobami a je dobrou voľbou pri kontrole hmotnosti. Káva tiež zlepšuje oxidáciu tukov v tele. Vyvážená a pravidelná konzumácia kofeínu zrýchľuje metabolizmus a umožňuje spaľovať tuky vďaka uvoľňovaniu adrenalínu.

5 POTRAVÍN, ktoré zabránia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

2. Horký pomaranč

Táto odroda pomaranča obsahuje fenylefrín. Je to veľmi silná zlúčenina na zvýšenie metabolizmu, keď ste v pokoji. Ak na naučíte jesť horký pomaranč s mierou, budete sa cítiť spokojnejší a všimnete si, že ste schudli v páse. Doprajte si ho na raňajky k maslovému toastu namiesto džemu. Netreba to s ním však preháňať, prílišná konzumácia môže viesť k vysokému krvnému tlaku.

3. Grapefruit

Grapefruit je skvelé citrusové ovocie, ktoré by ste nemali vynechať zo svojho jedálnička. Zo štúdie University of Arizona vyplynulo, že jeho denná konzumácia je veľmi užitočná pre ľudí s nadváhou. Zlepšuje zdravie srdca, znižuje hladinu cholesterolu a zmierňuje vysoký krvný tlak. Samotný grapefruit neurobí žiadne zázraky a nezmaže nadbytočné kilá mávnutím čarovného prútika, dokáže ale pomôcť pri ich zhadzovaní.

5 POTRAVÍN, ktoré zabránia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

4. Jablčný ocot

Keď príde na chudnutie, vyberte si jablčný ocot, nie balzamikový. Hoci chutí lepšie, obsahuje viac kalórií. Jablčný je tu už po stáročia a jeho mnohé zdravé vlastnosti sú dobre známe. Ak ho pridáte do stravy, zbavíte sa brušného tuku. Znižuje tiež hladinu zlého cholesterolu, čistí cievy a stará sa o lymfatický systém.

5. Chilli papričky

Kľúčom k chudnutiu je vyvážená strava a vyhýbanie sa sedavému životnému štýlu. Pomáhajú aj pikantné potraviny a chilli papričky. Netreba to však s nimi preháňať, vo veľkom množstve môžu spôsobiť tráviace ťažkosti. Tajomstvo ich zoštíhľujúcej sily spočíva v kapsaicíne. Ide o chemickú zlúčeninu prítomnú v papričke, ktorá jej dodáva pikantnú chuť. Zrýchľuje metabolizmus a tiež znižuje chuť do jedla. Podľa Journal of Proteome Research kapsaicín tiež stimuluje určité bielkoviny, ktoré sú schopné rozkladať tuk a zastaviť jeho hromadenie.

Viac o téme: ZdravieBruchoChudnutiePrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9