Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Najkratší IQ TEST na svete: Menej ako 20 % ľudí ho spraví, ZVLÁDNETE to?

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Tieto otázky dokonca zarazili študentov na Yale a Harvarde! Podľa testu kognitívnej reflexie (CRT), známeho ako najkratší IQ test na svete, na zistenie toho, či ste génius, sú potrebné iba tri otázky.

Kvíz, ktorý ešte v roku 2005 vyvinul psychológ z Princetonu Shane Frederick, vyhodnotí, akú máte schopnosť spracovať informácie pomaly a racionálne a nerobiť rýchle závery, uvádza sa na iflscience.com.

„Aby ste v teste uspeli, musíte stráviť nejaký čas premýšľaním o svojej odpovedi a spochybňovaním svojej intuitívnej odpovede,“ vysvetľuje IFL Science.

Skôr ako začnete s týmto testom, je tu rýchla nápoveda: otázky nemusia byť také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. Štúdia z roku 2005 zistila, že študenti, navštevujúci niektoré z najprestížnejších univerzít v krajine (vrátane Harvardu a Yale) nedokázali správne odpovedať na všetky tri tieto otázky. Iba 17 % z nich získalo vynikajúce skóre.

Najkratší IQ TEST na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Otázky

  1. Tenisová raketa a loptička stoja spolu 1,10 dolára. Raketa stojí o 1 dolár viac ako loptička. Koľko stojí loptička?
  2. Ak výroba 5 súčiastok trvá 5 strojom 5 minút, ako dlho by 100 strojom trvalo vytvoriť 100 súčiastok?
  3. V jazere sú lekná. Každý deň sa plocha týchto kvetov zdvojnásobí. Ak trvá 48 dní, kým plocha lekien pokryje celé jazero, ako dlho by trvalo, kým by pokryla polovicu jazera?

Správne odpovede

  1. Päť centov. Ak ste tipovali 10 centov, nie ste sami. Ak by to tak bolo, raketa a loptička by stáli 1,20 dolára – nie 1,10 dolára. Na druhej strane, 5-centová loptička a raketa s cenou 1,05 dolára by spolu predstavovali 1,10 dolára.
  2. Päť minút. 
  3. 47 dní. Nie je to 24 dní, ako by znela odpoveď u väčšiny ľudí. 
Viac o téme: Test InteligenciaIQIQ test
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9