Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ako dosiahnuť dokonalé CESTOVINY: TOTO pridajte do VODY, výsledok bude ohromujúci!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Ľahko sa dajú naučiť, no aby boli naozaj dokonalé, treba hodiny praxe. Dôležitá je nielen voda, v ktorej sa cestoviny varia. Netreba zabúdať na jednu ingredienciu, ktorá dopomôže k ideálnemu výsledku!

Ľudia robia cestoviny už tisíce rokov a za ten čas vymysleli nespočetné množstvo trikov a tipov, ako docieliť, aby výsledné jedlo bolo čo najchutnejšie. V prvom rade treba skontrolovať, či je voda správne pripravená. Zrejme už viete, že je nevyhnutné vodu dôkladne osoliť, príp. pridať trošku oleja, ale ukázalo sa, že ešte jedna surovina je veľmi dôležitá. Do vody patrí tiež trochu múky, ako sa píše na tastingtable.com.

Preč s hrudkami!

Keď uvaríte cestoviny, uvoľní sa časť škrobu, teda biely prášok bohatý na sacharidy. Keďže profesionálne reštaurácie zvyčajne používajú rovnaký hrniec na varenie viacerých cestovinových jedál, vo vode sa hromadí veľa škrobu, ktorý sa prilepí na každú dávku rezancov. Ak chcete dosiahnuť lahodný efekt vo vlastnej kuchyni bez toho, aby ste cestoviny varili celý deň, môžete do vody pridať trochu múky. Krupicová múka, z ktorej sa vyrábajú mnohé druhy cestovín, je najlepšou možnosťou, ako sa vyhnúť hrudkám.

Ako dosiahnuť dokonalé CESTOVINY:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Čo spraví múka? 

Cestoviny, na ktorých je trochu škrobu, sa ľahšie zapracujú do omáčky. Ak ste niekedy čítali recept na cestoviny, kde šéfkuchár odporúča pridať do omáčky trochu vody z cestovín, je to rovnaký princíp. V ideálnom prípade by ste mali škrobové cestoviny presunúť do omáčky tesne pred dovarením. V teplej omáčke sa škrob rozpadne a vytvorí sa väzobný efekt medzi omáčkou a cestovinami. Výsledok? Omáčka bude hustejšia a homogénnejšia a ľahko priľne k cestovinám, teda nezošmykne sa. 

Čo sa týka množstva múky, začnite s niekoľkými polievkovými lyžicami. Pri každom ďalšom varení si to môžete upraviť podľa toho, ako veľmi sa vám páči konečný výsledok. Do omáčky môžete tiež pridať trochu vody z cestovín, aby ste získali čo najviac zo škrobovej zmesi. Tento trik bude fungovať, či už pripravujete jednoduché špagety s omáčkou, alebo niečo zložitejšie, ako sú krémové cestoviny s krevetami.

Keď túto techniku zvládnete, budete o krok bližšie k dosiahnutiu dokonalej misky cestovín!

Viac o téme: Varenie ZdraviePrevenciaCestovinyMúka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9