Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VYMEŇTE mastičky za PRÍJEMNÚ činnosť: SEX môže napraviť KĹBY, toto s nimi SPRAVÍ!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Ak niekoho bolia kĺby, zvyčajne nasledujú obklady či rôzne mastičky a tabletky, ktoré môžu poskytnúť úľavu. Ruky preč od nich! Chyťte partnera za ruku a namierte si to do spálne.

Čo je za bolesťami? 

Podľa vedcov môže sex poraziť dnu! Ide o chorobný stav, ktorým trpia milióny ľudí. Chorobu preslávil ešte Henrich VIII. Charakterizuje ju neznesiteľná bolesť kĺbov, ktorá sa dá zvyčajne liečiť  voľnopredajnými liekmi proti bolesti. Spôsobuje náhlu a silnú bolesť kĺbov, zvyčajne palca na nohe, ale aj iných častí chodidiel, rúk, zápästí, lakťov alebo kolien. Môže tiež viesť k tomu, že koža nad kĺbom bude horúca, opuchnutá a červená.

Odborníci sa domnievajú, že za nárastom pacientov s chorobou je obezita, sedavý životný štýl a zlá strava. Príliš veľa kyseliny močovej – produkovanej pri rozklade chemikálií v určitých potravinách, ako je červené mäso a alkohol – v tele môže viesť k usadzovaniu kryštálov urátu sodného v kĺboch a okolo nich, čo spôsobuje nepohodlie a bolesť.

Podpora pacienta a sex ako pomoc

Našťastie, existuje riešenie bez akýchkoľvek nepríjemných vedľajších účinkov a chémie. Čím viac milostných radovánok, tým väčšia pomoc pri riešení tohto stavu, ktorý je najbežnejším typom artritídy, ako sa uvádza na dailymail.co.uk. Štúdia bola zverejnená v časopise Sexual Medicine.

Najnovší výskum sa pozrel na dôkazy zo štúdií o tom, ako intímny život a dobrý sex ovplyvnili výsledky pacientov s dnou. Odborníci preskúmali dostupnú literatúru o dne a jej súvislostiach so sexuálnou a erektilnou dysfunkciou, predčasnou ejakuláciou a vzťahmi. Zistili, že tento stav zhoršil sexuálnu výkonnosť, no zlepšenie sexuálneho zdravia malo spätný účinok pri zvládaní tohto stavu.

VYMEŇTE mastičky za PRÍJEMNÚ
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Tím pod vedením Dr. Andrey Sansoneovej, endokrinologičky z Rímskej univerzity Tor Vergata, povedal: „Zlepšenie liečby dny vedie k lepšiemu sexuálnemu zdraviu a naopak podpora lepšieho sexuálneho zdravia môže zlepšiť kontrolu dny. Prítomnosť partnera zlepšuje behaviorálnu pohodu pacientov s dnou s priaznivými účinkami na sexuálne zdravie a liečbu dny."

Obojsmerné prepojenie medzi dnou a sexuálnou dysfunkciou, t. j. ako môže mať dna negatívne dôsledky na sexuálne zdravie a ako môže podpora zdravého sexuálneho života zlepšiť klinické a terapeutické výsledky dny, je sľubnou novou kapitolou sexuálnej medicíny. V nasledujúcich rokoch bude výskum pokračovať.

Nebolo však špecifikované, koľko sexu zníži dnu. Podľa odborníkov úžitok zo sexu môže spočívať v tom, že partneri povzbudzujú svojich blízkych, aby dodržiavali liečbu. V každom prípade, ak sa budete držať zdravej hmotnosti a pravidelne cvičiť, môžete si byť istí, že sa vyhnete bolestiam. 

Viac o téme: ZdravieSexDnaKĺby
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9