MLIEKO z týchto ORECHOV zachráni ZRAK a posilní KOSTI: Bonusom je lepšia CIEVNA cirkulácia

Zdroj: gettyimages.com
2023-01-13 12:00:00

Odborníci na výživu prisahajú na pozitívne účinky tohto mlieka na ľudské telo. Hoci nie je také známe ako napr. mandľové, je najvyšší čas spoznať kešu mlieko, na ktoré nedáte dopustiť.

Vegánske jedlo získava čoraz viac na popularite, keďže stále viac ľudí spoznáva výhody rastlinných potravín na ľudské zdravie. Mandľové mlieko, ryžové, ovsené a sójové mlieko - ide len o zlomok alternatív, ktoré zdravotníci propagujú ako vynikajúce pre celkovú pohodu.

Na trhu je však k dispozícii ešte jedna výživnejšia nemliečna možnosť. Kešu mlieko je najnovšou zdravou voľbou, obľúbenou medzi odborníkmi na výživu a gurmánmi na celom svete, ako sa píše na food.ndtv.com. Pripravuje sa z opekaných kešu orechov, ktoré sa následne ponoria do filtrovanej vody. Potom sa spracujú na pastu a pridá sa voda. Zmes získaná po precedení je konečným produktom!

Mlieko z kešu, na rozdiel od akéhokoľvek iného mlieka z orechov, neobsahuje dužinu, takže si môžete užívať jeho jemnú krémovú chuť. Možno ho použiť v rôznych jedlách a nápojoch ako je káva, čaj, polievky, pudingy, zemiaková kaša, smoothies a pod. 

5 dôvodov, prečo zaradiť kešu mlieko do svojej stravy:

1. Podporuje zdravé srdce

Kešu mlieko obsahuje mononenasýtené a polynenasýtené mastné kyseliny, preto má blahodarný vplyv na srdce. Okrem toho výskum ukázal, že kešu mlieko obsahuje horčík a draslík, ktoré sú nevyhnutné pri podpore a prevencii srdcových chorôb.

2. Hmotnosť pod kontrolou

Dietológ Akanksha J Sharda hovorí: "Pokiaľ sa nekonzumujú vo veľkom množstve, kešu orechy nespôsobujú priberanie. Väčšina orechov, ktoré obsahujú tuk, sa považuju za kalorické občerstvenie. Na druhej strane, kešu orechy poskytujú prospešné tuky, ktoré pomáhajú pri znižovaní cholesterolu a udržiavaní zdravého srdca."

Okrem toho má mlieko vysoký obsah rastlinných bielkovín, vrátane L-arginínu, ktorý zlepšuje cievnu cirkuláciu a reaktivitu.

3. Zdravé oči

Pravidelná konzumácia kešu mlieka môže pomôcť zabrániť poškodeniu buniek spôsobeného voľnými radikálmi v očiach, keďže kešu orechy obsahujú antioxidanty zeaxantín a luteín.

4. Zvyšuje imunitu

Obsahuje aj zinok a antioxidanty, ktoré môžu pomôcť zvýšiť imunitu. Vďaka vysokému obsahu antioxidantov znižuje zápalové procesy v tele, čím sa zvyšuje imunitný systém.

5. Zlepšuje zdravie kostí

Keď sa kešu mlieko stane pravidelnou súčasťou vašej stravy, pomôže vám vyhnúť sa nedostatku vitamínu K. Okrem toho, keď je vitamín K spárovaný s ďalšími potrebnými živinami, ako je vápnik, podporuje mineralizáciu a udržiavanie hustoty kostí. Výsledkom je optimálne zdravie kostí!

Fotogaléria


Tagy:
zdravie prevencia benefity kešu mlieko

2023-01-13 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia