Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tieto TYPY mužov trpia sexuálnymi PROBLÉMAMI: Sú aktívnejší, no orgazmus NIKDE!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Muži, ktorí trpia prehnanou sebaláskou, sú náchylnejší na predčasnú ejakuláciu a majú tiež ťažkosti s dosiahnutím orgazmu. Ukázala to nová štúdia, podľa ktorej sú síce sexuálne aktívnejší, no v spálni majú viac problémov ako mužské pokolenie, ktoré netrpí narcistickými sklonmi. 

Akademici skúmali sexuálny život 1 297 mužov vo veku od 18 do 85 rokov. Tí boli požiadaní, aby vyplnili dotazník o svojom zdravotnom stave, sexuálnych dysfunkciách a sexuálnych vzťahoch. Zároveň museli zodpovedať, do akej miery súhlasia s viacerými výrokmi. 

Problémy v posteli

Za sexuálnych narcistov sa pokladajú ľudia, ktorí majú nerealistický pohľad na svoju vlastnú sexualitu a počas sexu sa často snažia potešiť iba seba. Vedci zistili, že náchylnosť k predčasnej ejakulácii a ťažkosti s dosiahnutím orgazmu sa spája práve s nimi, ako sa píše na dailymail.co.uk.

Čítajte tiež: Známy SNACK dokáže zlepšiť kvalitu SPERMIÍ: Stačí zahrsť a PROSTATA bude chránená!

Príkladom sexuálneho narcistu je Patrick Bateman, postava, ktorú stvárnil Christian Bale vo filme Americké psycho z roku 2000. V pamätnej scéne Bateman obsedantne napína svaly a sleduje sa v zrkadle, zatiaľ čo má sex s prostitútkou.

Rôzne osobnostné črty a poruchy ako je napríklad narcizmus, sú spojené so sexuálnou odozvou a spokojnosťou,“ konštatoval jeden z autorov štúdie profesor David L. Rowland z univerzity Valparaiso.

Z výskumu vyplynulo, že tí, ktorí trpeli silným sexuálnym narcizmom, súhlasili s výrokmi ako: „Som rád, ak sex vediem ja“ či „Najdôležitejšie je potešiť seba samého“. 

Tieto TYPY mužov trpia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Čo sa skrýva za sexuálnym narcizmom? 

Sexuálny narcizmus je termín používaný na označenie ľudí, ktorí majú nafúknutý a nerealistický pohľad na svoju vlastnú sexualitu. Žijú s pocitom, že majú viac sexepílu a sú zručnejší v sexuálnych aktivitách. Často manipulujú s ostatnými, aby si udržali tento názor. Vedci zároveň odhalili, že častejšie menia partnera, majú viac sexu, viac masturbujú a prejavujú viac záujmu o sexuálne hrádky.

Vykazujú však aj nižšiu sexuálnu spokojnosť a častejšie uprednostňujú masturbáciu pred sexom. Trápi ich aj predčasná ejakulácia a neschopnosť dosiahnuť orgazmus. Aj keď ide o dve veľmi odlišné sexuálne črty, muži netrpeli oboma súčasne. Keďže ľudia so sexuálnym narcizmom sa primárne zameriavajú na to, čo chcú, môže sa stať, že to nie vždy vedie k ejakulácii. Ide však o korelačnú štúdiu, takže je potrebné byť opatrný pri vyvodzovaní kauzálnych záverov.

„Tie napríklad uvádzajú, že narcizmus je príčinou zníženej sexuálnej a vzťahovej spokojnosti alebo problematickej sexuálnej odozvy počas partnerského sexu," poznamenal profesor Rowland.

Za tieto výsledky môžu byť podľa neho zodpovedné aj iné faktory, ktoré neboli hodnotené v štúdii.

Zaujme vás: EPIDÉMIA, ktorá nás POTICHU ohrozuje: Týka sa takmer každého DRUHÉHO, spravte s tým niečo! 

Časy sa menia 

Vedci z Kansasu analyzovali údaje z prieskumu viac ako 20-tisíc heterosexuálnych vysokoškolákov, ktorí popisovali svoje posledné rande. 

Zistili, že len asi tretina mužov pozvala ženu von, zaplatila za večeru a potom mali sex. Je to niečo ako tradičný model zoznamovania, ktorí momentálne nahrádza rovnocennejší model medzi pohlaviami, keď žena iniciuje sex a dokonca platí za večeru. Akademici tiež zistili, že ženy majú väčšiu pravdepodobnosť sexu na prvom rande, ak to boli ony, kto rande inicioval.

Odborníci tiež zisťovali, ako často dosahuje mužské a ženské pohlavie orgazmus a ako často by ho chceli. Odhalili, že existujú veľké rozdiely medzi nimi a navyše, ženy, ktoré počas sexu nedospejú často k vyvrcholeniu, majú menšiu túžbu po orgazme a aj menšie očakávanie, že ho dosiahnu. 

Viac o téme: ZdravieSexNarcista
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9