Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Spoznajte NARCISTU už na prvý pohľad: Táto ČRTA tváre ho prezradí za 3 sekundy!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Narcistické správanie u ľudí je možné odhaliť už pohľadom na obočie. Tieto osoby vynikajú manipulatívnym správaním a neustálym hľadaním obdivu od ostatných. 

Odborníci vravia, že ľudia s veľkým záujmom k sebe samému investujú do vzhľadu svojho obočia pre lepší a unikátny vzhľad!, píše sa na dailymail.co.uk.

 

„Narcisti najviac utrácajú na svoj výzor. Pravdepodobne by minuli väčšinu času i peňazí na zovňajšok,“ uvádza psychologička z Los Angeles Ramani Durvasulaová. 

Obočie ako znak

Štúdia z roku 2018 ukázala, že obočie je symbolom grandióznych narcistov. Ide o jedincov s formou narcistickej poruchy osobnosti, kedy sa správajú akoby boli nadriadení ostatným. Test vykonali vedci na univerzite v Toronte. Fotografie účastníkov orezali na detail obočia. Následne ich hodnotili na základe výraznosti, úpravy a ženskosti. Výsledky preukázali, že husté a výrazné obočie charakterizovalo väčšinou grandióznych narcistov. 

Spoznajte NARCISTU už na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

„Obočie uľahčuje rozpoznávanie tváre. Narcisti si ho udržiavajú husté, pretože sú motivovaní k tomu, aby zlepšili rozpoznávanie,“ povedala pre Independent doktorka Miranda Giacominová. 

Čo sa pohlavia týka, u mužov je výskyt poruchy dvakrát pravdepodobnejší ako u žien. Príznaky sa však objavujú už v mladom veku alebo v dospievaní. Medzi primárne príčiny môžu patriť negatívne zážitky z detstva ako trauma či odmietanie. Vinníkmi môžu byť aj príliš zhovievaví rodičia.

Viac o téme: TeloSprávanieNarcista
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9