Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Najviac NADRŽANÉ krajiny v Európe: Náruživé priznania ľudí odhalili, kde majú väčší SEXUÁLNY apetít

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Nahliadnite do pikantného rebríčka TOP európskych krajín, v ktorých ľudia najviac túžia po sexe. Niet sa čomu čudovať, že z nich vášeň vzplanie doslova za pár minút a iskry lietajú na všetky strany.

Jedna značka sexuálnych hračiek sa pýtala viac ako 22 000 ľudí z 15 rôznych krajín – vrátane Veľkej Británie, Španielska a Francúzska – na ich sexuálny apetít, ako sa píše na dailymail.co.uk. Účastníci boli požiadaní, aby sami ohodnotili svoje sexuálne túžby, pričom najvyšší počet bodov predstavovalo číslo 10. Výsledky boli zaujímavé.

Kto zaujal prvé priečky? 

Vyzerá to tak, že Taliani netúžia len po pizzi, ale i po sexuálnom dobrodružstve. Taliansko sa totiž umiestnilo na vrchole európskeho rebríčka s priemerným hodnotením libida 6,93, ako sa priznali respondenti. Prieskum tiež odhalil, že generácia Z, o ktorej sa hovorilo, že má málo sexu, sa stala najnadržanejšou vekovou skupinou vo Veľkej Británii. Patria sem ľudia narodení v rokoch 1997-2012. 

Spomedzi tých, ktorí sa zúčastnili v Európe, sa Španielsko umiestnilo na druhom mieste s priemerným sexepílom 6,91 z 10. Ďalšie priečky v rebríčku obsadili krajiny ako Francúzsko (6,24), Veľká Británia (6,22), Nemecko (6,09), Švajčiarsko (5,87) a Rakúsko (5,56).

Muži sa neboja o tom hovoriť

Rozdiel medzi orgazmom u mužov a žien je dobre známy a neustále diskutovaný. Výsledky hovoria o vyššej sexuálnej túžbe u drsnejšieho pohlavia, ktoré sa neskrýva a otvorene o tom hovorí.  Annabelle Knightová, odborníčka na sex a vzťahy, však upozorňuje, že spoločenské normy môžu ženám brániť v tom, aby boli úprimné o ich sexuálnom apetíte.

Najviac NADRŽANÉ krajiny v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

"Muži sú otvorenejší a dokážu narovinu povedať, že majú vyššiu sexuálnu túžbu, čo sa nedá povedať o ženách. Zastarané predstavy o ženskej (a mužskej) sexualite stále existujú," priznáva odborníčka. 

Je to individuálne

Údaje ukázali, že zatiaľ čo muži na celom svete priznali sexuálnu túžbu 6,53, v priemere to bolo o 12 percent menej u žien, ktoré dosiahli len 5,76. Globálne výsledky tiež prišli na to, že 25- až 34-ročná kohorta, ktorú tvorili väčšinou mileniáli, predstavujú sexuálne najaktívnejšiu skupinu, pričom sa uvádza, že Generácia Z viac abstinuje.

Na druhej strane v Británii LibidOlympics odhalil, že mladí ľudia majú najviac sexu – s apetítom 6,96. S pribúdajúcim vekom sa to však zhoršovalo, pričom Briti nad 65 rokov mali sexuálnu túžbu 5,16.

„Túžba po sexe sa výrazne líši u ľudí a je individuálna. Netreba sa však za nič hanbiť, ak je u vás nižšia či vyššia ako priemer. Dôležitá je otvorená komunikácia s partnerom. Ak máte rovnako vysokú chuť na sex, vytiahnite sexuálne hračky a užite si zábavu," dodáva Knightová.

Problém s orgazmom u žien

Výsledky prieskumu prichádzajú po tom, čo minulý mesiac známa spoločnosť, ktorá vyrába kondómy, zistila na 2 000 ľuďoch, že muži majú orgazmus štyrikrát viac ako ženy. Len päť percent žien uviedlo, že počas pohlavného styku vždy dosiahne sexuálny vrchol v porovnaní s 20 percentami mužov. Pätina sexuálne aktívnych žien sa pritom priznala, že sa v dôsledku toho sa cítili frustrované alebo sklamané, pričom 11 percent tvrdí, že si na to už zvykli.

Viac o téme: SexKrajinySexuálna túžba
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9