Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Každodenné ZLOZVYKY, ktoré vám ZNIČIA pleť na tvári: NARUŠIA kožnú bariéru, ODSTRÁŇTE ich

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Každý z nás chce mať krásnu a zdravú pleť bez akné či podráždenia. Hoci väčšina ľudí sa o pleť dôkladne stará, nemusí to stačiť. Aj bežné návyky jej môžu poriadne uškodiť.

Doktor Joshua Zeichner je docentom dermatológie v nemocnici Mount Sinai v New Yorku. Ako odborník na starostlivosť o pleť si plne uvedomuje dôležitosť dobrého zdravia pokožky a vyhýbania sa zlým návykom, ktoré môžu narušiť fungovanie kožných buniek.

Aktivity, ktoré denne robíte, môžu ovplyvniť vaše celkové zdravie pokožky a buď pomôžu, alebo uškodia kožnej bariére, informuje eatthis.com.

Čítajte tiež: 5 varovných SIGNÁLOV, že by ste mali okamžite PRESTAŤ piť VÍNO: Ruky preč!

Zlozvyky, ktoré môžu byť na vine:

  1. Nenosíte opaľovací krém

Vystavenie sa UV žiareniu je jedným z najväčších faktorov, ktoré prispievajú k starnutiu a rakovine koži. Každodenné nosenie opaľovacieho krému je prvou líniou obrany. Vyberte si opaľovací krém s ochranou aspoň SPF 30 a urobte z neho súčasť svojej rannej starostlivosti o pleť, ako je aj čistenie zubov.

  1. Vytláčate si pupienky

Akné je najčastejšou kožnou chorobou, ktorou trpia ľudia v Spojených štátoch a postihuje viac ako 50 miliónov Američanov. Vytláčanie pupienkov vedie viac k škodám, než k úžitku. Namiesto ich vytláčania nájdite koreň problému a riešte ho pomocou liekov na akné, ktoré sú voľne predajné a obsahujú zložky ako benzylperoxid alebo kyselina salicylová. Aby ste predišli vzniku vyrážok, starajte sa o svoju pleť pravidelne. Je to lepšie, ako sa ju pokúšať liečiť až po tom, čo vznikne na vašej pleti akné.

Každodenné ZLOZVYKY, ktoré vám
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

  1. Škrabete si podráždenú pokožku

Ak máte na koži žihľavku alebo iné podobné ochorenie, jedným z najhorších zvykov je neustále sa jej dotýkať a škriabať sa, čím si stav môžete ešte viac zhoršiť. Priložte si na podráždenú oblasť studenú handričku alebo pretrete kockou ľadu na niekoľko minút, čo môže poskytnúť krátkodobú úľavu a zabrániť nutkaniu sa poškriabať, alebo použiť lieky.

  1. Neumývate si tvár

Čistenie je základom rutinnej starostlivosti o pleť. Pomáha odstraňovať nečistoty, mastnotu či make-up, ktoré sa hromadia na povrchu vašej pokožky. Ak si neumyjete tvár, necháte ten "bordel" na pokožke, čo môže spôsobiť podráždenie, zápaly, akné a dokonca prispieť k predčasnému starnutiu.

Zaujme vás: LEKÁRNICI prezradili, ktoré LIEKY radšej NEUŽÍVAŤ: Neúčinnosť a STRATA peňazí v jednom!

  1. Dlho sa sprchujete horúcou vodou

Horúca sprcha je pre našu myseľ relaxačná, no môže pokožku zbaviť esenciálnych olejov a narušiť tak kožnú bariéru. Sprchy by mali byť krátke, 10- alebo menej-minútové pod vlažnou vodou. Teplota vody by mala byť približne taká, akú by ste očakávali od vyhrievaného bazéna v lete. Keď vyjdete zo sprchy, osušte sa a naneste hydratačný krém, aby ste si zvláčnili pokožku.

Viac o téme: ZdraviePleťPrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9