Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nezvyčajný SIGNÁL, že je vaše telo CHRÁNENÉ pred chorobami: ZÁPACH z nôh ako dobré znamenie

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Hoci zápach, ktorý sa šíri z vašich nôh nie je príjemný, lekár tvrdí, že ide o dobré znamenie! Údajne signalizuje, že vaše telo je v poriadku a dokonca môže pomôcť ľudskému organizmu.

Záchrana pred väčšími zdravotnými problémami! Podľa lekára Karana Raja, ktorý sa preslávil svojimi videami o radách, ktoré sa týkajú zdravia na sociálnej sieti TikTok, by túto funkciu mohli mať zapáchajúce nohy. Hoci by u mnohých bola jednoznačná reakcia a utekali by do sprchy, nepríjemný závan z vašich nôh má svoj účel, o ktorom vie málokto, ako sa píše na mirror.co.uk.

Čítajte tiež: Potraviny so ZLOU povesťou na VÝSLNÍ: V skutočnosti je to INAK, CHRÁNIA srdce!

 „Chcem sa s vami podeliť o skutočnosť, o ktorej som sa nedávno dozvedel. Na prvý pohľad znie neuveriteľne. Existuje totiž dôvod, prečo nám nohy zapáchajú. Mohlo by nám to zachrániť život,“ priznáva sa lekár vo videu.

Baktérie ako ochrana

Odborník na začiatku poznamenal, že na povrchu ľudského tela vrátane našich nôh žijú „tisíce“ baktérií a živých organizmov - a jedna z nich sa živí typom aminokyseliny nachádzajúcej sa v pote na nohe. Doktor Raj následne vysvetlil, že keď sa baktérie nakŕmia aminokyselinou, vytvoria ďalšiu kyselinu, ktorá spúšťa „syrový“ zápach nôh.

Nezvyčajný SIGNÁL, že je
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

„V prvom rade musíte pochopiť, že vaše telo je posiate živými formami. Povrch vašej pokožky pravdepodobne obsahuje tisíc rôznych druhov mikroorganizmov a mnohé z nich sa živia vecami, ktoré z vášho tela vytekajú ako maz,“ pokračuje Dr. Raj.

Čo sa týka zapáchajúcich nôh, existuje druh baktérie nazývanej bacillus subtilis, ktorý konzumuje leucín, čo je bežná aminokyselina, ktorá sa nachádza v pote nôh.

"Keď sa táto baktéria nakŕmi leucínom, vytečie z nej kyselina izoflavová, ktorá je zodpovedná za nepríjemný zápach z nôh,“ povedal doktor a pokračuje: „Ale prečo naše telá živia tieto podivné baktérie? Udržujú si baktérie, pretože produkujú chemikálie a antibiotiká, ktoré chránia pred plesňami nôh."

Viac o téme: BaktérieZdraviePrevenciaZápachNohy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9