Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Skvelé TRIKY, ako odstrániť alergické vyrážky: Úľavu pocítite už v priebehu pár HODÍN!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: gettyimages.com)

Koža reaguje na alergiu či infekciu rôznymi spôsobmi. Začne svrbieť, zapáli sa, alebo sa na nej vyhodí žihľavka. Tej sa dá našťastie ľahko zbaviť vďaka prírodným prostriedkom.

Žihľavka je veľmi časté ochorenie kože, ktoré sa môže objaviť v každom veku. Prejavuje sa ako červené, vyvýšené, svrbiace hrčky, ktoré sú naozaj nepríjemné, pretože dosť svrbia. Keď na ne zatlačíte, nezblednú tak, ako je to pri väčšine kožných chorôb, píše sa na steptohealth.com. Postihuje viac ženy ako mužov. Svrbenie môže presahovať zapálenú oblasť, čo znamená, že môžete mať žihľavku na celom tele. Lézie zvyčajne zmiznú samy v priebehu niekoľkých hodín.

Ako dá o sebe vedieť?

Keď má telo alergickú reakciu na nejakú látku, telo uvoľní histamín a iné chemikálie do krvného obehu. To spôsobí svrbenie, opuch či červené škvrny. Ohniská žihľavky sa objavia a časom zmiznú.

Pred objavením kožných symptómov niektorí pacienti pociťujú:

  • stratu chuti do jedla
  • nepohodlie
  • bolesť hlavy, kĺbov, či brucha
  • horúčka

Hoci žihľavka zvykne časom zmiznúť sama, zbaviť sa jej dá aj pomocou prírodných prostriedkov:

Cibuľa

Je bohatá na zlúčeniny síry, ktoré sú súčasťou oleja a sú zodpovedné za jej charakteristickú vôňu a chuť. Obsahuje allyl propyl sulfid, ktorý zvyšuje obrannú schopnosť tela. Má aj antibakteriálne a fungicídne vlastnosti, ktoré pomáhajú eliminovať mnohé vírusy.

Skvelé TRIKY, ako odstrániť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ingrediencie:

  • 1 cibuľa nakrájaná na kolieska
  • obväz

Postup:

Cibuľu nakrájajte na krúžky a priložte ich na postihnuté miesto. Obviažte postihnuté miesto obväzom a nechajte pôsobiť hodinu. Potom obklad odstráňte a umyte studenou vodou.

Aloe Vera

Gél z aloe vera obsahuje silné antioxidanty, ktoré patria medzi polyfenoly. Spolu s ďalšími zlúčeninami v aloe vera zabraňujú rastu určitých baktérií, ktoré spôsobujú infekcie a kožné alergie. Všetko, čo budete potrebovať, sú dva listy aloe vera.

Najprv rozrežte listy na polovicu, aby ste získali gél. Naneste ho na postihnuté miesto a nechajte pôsobiť asi 2 hodiny. Potom umyte vodou.

Skvelé TRIKY, ako odstrániť
Zobraziť galériu (4)

Harmančekový čaj

Nepochybne ide o veľmi účinnú bylinku na upokojenie svrbenia, spôsobeného alergiou. Je to jedno z najlepších riešení na zmiernenie tohto nepríjemného stavu. Upokojuje a zvlhčuje pokožku.

Ingrediencie: 

  • 1 polievková lyžica kvetov harmančeka
  • 1 šálka vody

Skvelé TRIKY, ako odstrániť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Postup:

Dajte zovrieť vodu spolu s listami harmančeka. Nechajte pár minút lúhovať, potom vypnite oheň a nechajte ďalších 7 minút postáť. Nálev sceďte a vypite.

Aby ste sa vyhli žihľavke, jedzte vyváženú stravu, viac zeleniny, ovocia a pite veľa vody. Netreba zabudnúť na pravidelné zvlhčovanie pokožky a udržiavanie správnej osobnej hygieny.

Viac o téme: PrírodaAlternatívna medicínaVyrážkyŽihľavka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9