Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

NÁPOJ, z ktorého bude váš TRÁVIACI systém ako v siedmom nebi: Obnova ČRIEV na počkanie!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Za zlé trávenie si zvyčajne môžeme sami. Nezdravé jedlo, jeho nadbytok či sedavý spôsob života sú za tým, prečo sa necítite dobre. Napravte to prípravou detoxikačnej vody!

Dobre fungujúci tráviaci systém nielenže udržuje telo v plynulom chode, ale tiež zaistí, že budete normálne fungovať počas celého dňa. Aj to je dôvod, prečo odborníci zdôrazňujú, ako je dôležité dbať na prísun potravín, ktoré podporujú trávenie a bezproblémové vyprázdňovanie. Dobrou správou je, že nemusíte široko ďaleko hľadať potraviny, ktoré podporujú zdravie čriev, ako sa píše na food.ndtv.com. Stačí zájsť do kuchyne!

Od bežného korenia až po zeleninu, ktorú konzumujeme, každá zložka ponúka základné živiny, ktoré robia zázraky pri zmierňovaní mnohých zdravotných problémov. Jednou takouto pozoruhodnou zložkou je zázvor. Vďaka nemu si môžete pripraviť hydratačný nápoj, ktorý okamžite nakopne trávenie a stane sa súčasťou vášho jedálnička. Po tom, čo zistíte, ako dobre sa po ňom cítite, už nebudete chcieť iný nápoj!

Kľúčové suroviny v nápoji

Podľa odborníka na výživu Nmami Agarwal je zázvorovo-mentolová voda obohatená o „magické ingrediencie“, ktoré zohrávajú významnú úlohu pri zlepšovaní trávenia. V jednom zo svojich príspevkov na Instagrame špecialista informuje, že zázvor sa už dlho používa na liečbu nevoľnosti, porúch trávenia a prechladnutia. Obsahuje gingerol, zlúčeninu, o ktorej je známe, že má „analgetické, sedatívne, antipyretické a antibakteriálne výhody“, ako zdôrazňuje. V zázvore sa nachádza aj ďalšia zložka s názvom zingerón, ktorá pôsobí ako antioxidant, vyplavuje toxíny a podporuje metabolizmus a ďalšie telesné funkcie.

NÁPOJ, z ktorého bude
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ako mäta prispieva k lepšiemu tráveniu? Tá obsahuje mentol, prchavý olej známy pre svoje tráviace účinky. Nmami Agarwal vysvetľuje, že táto bylina obsahuje aj antioxidanty a má protizápalové vlastnosti, ktoré pomáhajú znižovať oxidačný stres, vedúci k nadúvaniu, podráždeniu žalúdka a iným nepríjemnostiam. Navyše, mentol poskytuje svieži dych a okamžitú úľavu od upchatého nosa.

Kedy ho piť + príprava

Zázvorovo-mentolová voda je všestranný nápoj, ktorý si môžete vychutnať kedykoľvek počas dňa. Buď si s ním začnete nový deň alebo si ho doprajete ako detoxikačný čaj na odstránenie toxínov a naštartovanie metabolizmu. Je to na vás! Prípadne zvážte jeho popíjanie po jedle, aby ste predišli tvorbe plynov, kyslosti a súvisiacim nepríjemnostiam.

Príprava vody je jednoduchá! Môžete uvariť lyžicu zázvoru a dve vetvičky mäty vo vode, scediť a vychutnať si čaj. Inou možnosťou je tieto ingrediencie vylúhovať vo fľaši vody a popíjať počas dňa. Pred použitím nezabudnite dôkladne umyť suroviny. 

Viac o téme: ZdravieMätaTrávenieZázvirMentol
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9