Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

NÁPOJE, ktoré stiahnu BRUCHO o pár centimetrov: Rozprúdený METABOLIZMUS a nižšia chuť do jedla

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: gettyimages.com)

Mať ploché brucho je snom každého z nás. Dá sa to dosiahnuť správne zvolenou stravou aj dostatkom pohybu. Je ešte jedna vec, ktorá zaberá, a to je výber tých správych nápojov.

Pokiaľ ide o tvarovanie pevného a plochého brucha, väčšina je presvedčená o tom, že to, čo vkladáme do úst, rozhoduje, či sa nám splnia sny o dokonalej postave. To je síce pravda, ale, rovnako dôležité je aj to, čo pijete, píše sa na eatthis.com. Správne zvolený nápoj vám totiž rozprúdi metabolizmus, zrýchli trávenie a potlačí chuť do jedla. Toto sú podľa registrovanej dietologičky Tristy Bestovej najlepšie drinky, ktoré vám pomôžu dosiahnuť ploché brucho.

1. Voda

Ak začnete deň vypitím pohára vody, naštartujete metabolizmus a budete mať pod kontrolou chuť do jedla. Dostatočná hydratácia počas dňa podporuje schopnosť tela efektívne metabolizovať tuk. Zamerajte sa na najmenej osem pohárov vody denne. Vďaka nim zostanete dostatočne hydratovaní a podporíte aj zdravie tráviaceho traktu.

„Správna hydratácia je rozhodujúca pre celkové zdravie, predchádza prejedaniu sa a podporuje zdravý metabolizmus," konštatovala Bestová.

2. Zelený čaj

Zelený čaj je vďaka vysokému obsahu katechínov hnacím motorom, ktorý nakopne metabolizmus. Tieto prírodné antioxidanty podporujú oxidáciu tukov, zdravú reguláciu hmotnosti a zlepšujú citlivosť na inzulín. Navyše, mierny obsah kofeínu môže poskytnúť jemnú dávku energie, čo z neho robí vynikajúcu alternatívu k sladkým, kaloricky bohatým nápojom.

NÁPOJE, ktoré stiahnu BRUCHO
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

3. Citrónová voda

Citrónová voda je nabitá vitamínom C, ktorý podporuje proces oxidácie tukov v tele. Pitie teplej citrónovej vody ráno môže naštartovať metabolizmus a podporiť pocit sýtosti.

„Má nízky obsah kalórií a pomáha pri trávení a detoxikácii," tvrdí Bestová.

4. Zázvorový čaj

Zázvorový čaj upokojuje podráždený žalúdok, zmierňuje nadúvanie a znižuje zápal v tráviacom trakte.

„Zázvor má protizápalové vlastnosti a napomáha tráveniu, potenciálne znižuje nadúvanie a podporuje plochejšie brucho," vysvetlila Bestová.

5. Voda s uhorkou

Uhorka je zložená z viac ako 95 percent vody, vďaka čomu je tento nápoj vysoko hydratačný. Okrem toho obsahuje zlúčeniny, ktoré pomáhajú kontrolovať chuť do jedla a znižuje celkový príjem kalórií.

NÁPOJE, ktoré stiahnu BRUCHO
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

„Je osviežujúca, hydratuje a má mierny diuretický účinok,“ poznamenala dietologička.

6. Mätový čaj

Podľa odborníkov je mätový čaj upokojujúcim nápojom s tráviacimi účinkami. Dokáže zmierniť plynatosť, nadúvanie a poruchy trávenia a podporuje ploché brucho.

7. Jablčný ocot

Jablčný ocot pomáha kontrolovať hladinu cukru v krvi a zvyšuje pocit plnosti. Niektoré štúdie naznačujú, že podporuje stratu tuku, najmä v kombinácii so zdravou stravou a cvičením. Nápoj si pripravíte rýchlo a jednoducho.

„Stačí pridať lyžicu octu do pohára s vodou a vypiť pred jedlom,“ radí Bestová.

8. Bylinkový čaj

Výskum ukazuje, že pitie bylinkových čajov počas dňa vás dostatočne hydratuje, podporuje trávenie a pomáha regulovať hmotnosť.

NÁPOJE, ktoré stiahnu BRUCHO
Zobraziť galériu (4)

„Púpava, harmanček aj fenikel znižujú zadržiavanie vody, vďaka čomu bude brucho plochejšie," vysvetlila Bestová.

9. Proteínové koktejly

Proteínové koktejly sú pohodlným spôsobom, ako zvýšiť príjem bielkovín. Vyberte si také, ktoré majú nízky obsah cukru, vyváženú zmes bielkovín, vlákniny a základných živín.

„Vysokokvalitné proteínové kokteily kontrolujú chuť do jedla a podporujú rast svalov, čo pomáha pri celkovej regulácii hmotnosti,“ tvrdí Bestová.

10. Kokosová voda

Hoci nie je priamo zameraná na brušný tuk, kokosová voda môže posilniť metabolické funkcie, zabrániť zadržiavaniu vody a znížiť nadúvanie tým, že vás udrží primerane hydratovaných.

Je to prírodný nápoj bohatý na elektrolyty, ktorý zabraňuje dehydratácii a podporuje vyváženú rovnováhu tekutín," dodala Bestová.

Viac o téme: BruchoChudnutieNápoje
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9