Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dá sa spoľahnúť na PRÁŠKY na chudnutie? Nie všetky sú bezpečné, len z TÝCHTO vám ubudnú KILÁ

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Tí, ktorí majú nejaké kilá navyše, sa zvyčajne chytajú posledného stebla, v ktorom vidia nádej. Patria sem aj koktejly a rôzne prášky. Avšak, len niektoré sú naozaj účinné.

Superpotraviny sú zvyčajne nabité vlákninou, antioxidantmi, vitamínmi, aj mastnými kyselinami. Ich konzumácia prináša množstvo zdravotných výhod. Patria sem rôzne druhy ovocia, zeleniny, orechy či vajcia, píše sa na eatthis.com.

Existujú aj také, ktoré sa predávajú v práškovej forme a okrem nakopnutého zdravia sa z nich aj chudne. Môžete ich pridať do smoothies, rannej kaše, alebo vypiť zarobené s vodou, alebo džúsom. Ktoré pomáhajú pri chudnutí?

1. Acai prášok

Bobule Acai sú dobre známe pre svoje antioxidačné vlastnosti, vďaka čomu sú zdravým doplnkom každej dobre vyváženej stravy.

„Bohatý zdroj antioxidantov je prospešný v boji proti zápalom a má vplyv na hormonálne a metabolické funkcie," konštatovala odborníčka na zdravú výživu Amy Shapirová.

Dá sa spoľahnúť na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Jedna štúdia ukázala, že tí, ktorí konzumovali dužinu acai dvakrát denne počas celého mesiaca, zaznamenali zníženú hladinu glukózy a inzulínu nalačno.

2. Matcha

Ak ešte nemáte v špajzi plechovku čerstvého prášku matcha, je čas aktualizovať svoj nákupný zoznam.

„Obsahuje kofeín a antioxidanty, ktoré pomáhajú zlepšovať oxidáciu tukov," vysvetlila Shapirová.

Hlavný typ antioxidačného katechínu najmä EGCG má protizápalové vlastnosti, zvyšuje metabolizmus a znižuje množstvo voľných radikálov.

3. Camu Camu prášok

Rovnako ako acai, aj Camu camu prášok je plný antioxidantov a ponúka protizápalové vlastnosti.

„Bojuje proti oxidačnému stresu a zápalu, ktoré stimulujú ukladanie tukového tkaniva a negatívne ovplyvňujú signály sýtosti a hladu," poznamenala Shapirová.

4. Korenie kurkuma

Kurkumínový prášok, tiež známy ako kurkuma, pozitívne ovplyvňuje telesnú reguláciu metabolizmu tukov.

Dá sa spoľahnúť na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

„Klinické štúdie ukázali, že znižuje hromadenie tuku a zvyšuje rýchlosť spaľovania tým, že ovplyvňuje enzýmy, ktoré urýchľujú rozklad tuku," vysvetlila odborníčka.

Ako dodala, kurkuma má vysoký obsah antioxidantov a tiež protizápalové vlastnosti, ktoré pomáhajú znižovať oxidačný stres a ukladanie tukového tkaniva.

5. Mix potravín

Green superfood je podľa odborníčky na výživu Lisy Youngovej vynikajúci superpotravinový prášok, ktorý vám pomôže pri chudnutí a zároveň podporí vaše nutričné potreby.

„Obsahuje iba 30 kalórií na jednu porciu,“ uviedla odborníčka.

Nájdeme v nej probiotiká, o ktorých je známe, že podporujú chudnutie a vyvážený črevný mikrobióm. Navyše, tento superpotravinový prášok obsahuje spirulinu, ktorá sa spája s reguláciou hmotnosti, ako aj zelený jačmeň, ktorému sa pripisujú veľké zdravotné výhody.

Viac o téme: ZdravieChudnutiePrášokSuperpotraviny
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9