Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nebezpečné PÁRY, ktoré sú za CHOROBAMI v tele: Nejedzte BANÁNY s týmito potravinami!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Žlté podlhovasté exotické ovocie rýchlo zasýti a vyniká zdraviu prospešnými látkami. A to už ani nie je reč o jeho úžasnej chuti! Napriek tomu by sa banán nemal jesť a kombinovať s niektorými potravinami.

Niet divu, že je banán jedným z najobľúbenejších druhov ovocí. Okrem toho, že vyniká príjemnou sladkou chuťou, je obohatený o rôzne živiny vrátane vlákniny, bielkovín, zdravých tukov a niekoľkých základných minerálov a vitamínov. Bohužiaľ, spájajú sa s ním i negatívne veci. Napríklad údajne nie je dobrý pre ľudí, ktorí trpia cukrovkou. To však neznamená, že sa treba tomuto ovociu vyhýbať. Oplatí sa však vedieť, s ktorými potravinami sa moc "nemusí".

Pozrite sa na 4 potraviny, ktoré by sa podľa food.ndtv.com nemali párovať s banánmi:

1. Banán s mliekom

Podľa ajurvédy je banán kyslej povahy, zatiaľ čo mlieko je sladké. To vytvára zmätok v tele, čo vedie k tráviacim ťažkostiam.

Špecialista na ajurvédu Dr. Surya Bhagwati upozorňuje: "Je to zlá kombinácia. Tieto dve potraviny, keď sa jedia spolu, vytvárajú špecifickú toxickú látku, ktorá je hlavnou príčinou nerovnováhy a chorôb v tele. Uhasí tráviaci oheň a tým naruší črevnú flóru.“

Ďalej môže viesť k preťaženiu, prechladnutiu, kašľu a iným súvisiacim zdravotným rizikám.

Nebezpečné PÁRY, ktoré sú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

2. Banán s červeným mäsom

Banán obsahuje purín, vďaka čomu je ľahko stráviteľný. Vysoký obsah bielkovín v červenom mäse však spomaľuje proces trávenia. Podľa odborníkov na zdravie, ak sú tieto dve potraviny kontrastnej povahy konzumované spolu, môžu spôsobiť kvasenie a plynatosť v tráviacom trakte.

3. Banán s pečivom

Banánový chlieb na raňajky? Hotová delikatesa! Navyše, krajec chleba s kolieskami banánu je bežnou súčasťou raňajok u mnohých ľudí. Nejde však o najlepšiu kombináciu. Je to preto, že chlieb a pečivo obsahujú spracované sacharidy, ktorých trávenie trvá dlhšie. Ako už bolo spomenuté, banány podporujú trávenie. Ale keď sa tieto dve potraviny kontrastnej povahy spoja, zvyšujú riziko tráviacej nerovnováhy, čo ďalej vedie k rôznym súvisiacim zdravotným rizikám.

4. Banán s citrusovými plodmi

Podľa ajurvédy môžu potraviny kontrastnej povahy viesť k nerovnováhe. To je dôvod, prečo odborníci odporúčajú vyhýbať sa kyslému ovociu ako je citrón, granátové jablko, jahody atď. s banánom, ktorý je sladký. Niektoré štúdie dokonca zistili, že keď sa banány a kyslé ovocie jedia spolu, spôsobujú problémy, ako je nevoľnosť, bolesť hlavy atď.

Viac o téme: PotravinyZdravieBanány
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9