Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jednoduchý TRIK na skladovanie ZELENINY: Dlhodobo čerstvá a CHRUMKAVÁ vďaka studenej VODE!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Nikto si nekupuje zeleninu, aby ju na druhý deň mohol vyhodiť do koša. Ako zabrániť zhnednutým a zmäknutým častiam na potravine a užívať si ju ešte dlhodobo v perfektnom stave?

Keďže životné náklady stále rastú, hodí sa ušetriť nejaké to euro a neobiehať stále obchody kvôli novým potravinám. Preto príde vhod poznať triky, ako skladovať zeleninu a bylinky pre ich maximálnu životnosť a chuť.

Do vody so zeleninou!

Nikto nemá rád scvrknuté a rozmočené kúsky zeleniny. Práve tento problém rieši odborník Jamie Crummie, spoluzakladateľ spoločnosti, ktorá sa venuje plytvaniu potravín. Podľa neho existuje vhodnejšie riešenie, ako len hodiť zeleninu do zásuvky v chladničke, píše sa na express.co.uk. Navrhuje skladovať ju vo vode, vďaka čomu bude dlhšiu dobu chrumkavá. 

„Niektoré druhy zeleniny, ako je mrkva, zeler alebo uhorka, môžu zmäknúť, ak ich budete uchovávať tradičným spôsobom. Aby ste tomu zabránili, jednoducho ich nasekajte na tyčinky a vložte do pohára alebo inej nádoby so studenou vodou v chladničke," radí odborník.

Aby to však fungovalo na sto percent, nádoba by mala byť úplne vzduchotesná. 

Nezabudnite vymieňať vodu približne každý deň, aby ste udržali čerstvosť,“ pokračoval odborník.

Jednoduchý TRIK na skladovanie ZELENINY:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Tento trik neúčinkuje len na čerstvú zeleninu, ktorú ste práve kúpili v obchode. Dokáže oživiť zeleninu, ktorá už má čo-to za sebou a je zmäknutá. Vďaka tomu ušetríte veľa peňazí a nemusíte často chodievať do obchodu po čerstvé kúsky.

Bylinky do mrazničky

Ak by ste to isté uvítali aj v prípade byliniek, žiadny problém! Väčšina ľudí ich zvykne aj s koreninami skladovať vzadu v kuchynských skrinkách. Odborník však hovorí o inom mieste, kde je dobré ich uchovávať. Patria do mrazničky! 

"Čerstvé bylinky môžu veľmi rýchlo vyschnúť, najmä v letných horúčavách. Najlepšie je ich nasekať, dať do misky na ľad s olivovým olejom a zmraziť. Keď budete niečo variť, budete mať k dispozícii lahodný bylinkový olej," radí Jamie. 

Alebo môžete nasekané bylinky zmraziť spolu s citrónovou kôrou a vodou. Tak získate aromatické kocky ľadu! Ušetrí to nielen peniaze, ale aj čas. 

Viac o téme: BylinkyZeleninaSkladovanieZdravie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9