Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

NAJHORŠIE jedlá podľa ZNAMENIA zverokruhu: Hviezdy radia, ODSTRÁŇTE ich z jedálnička!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: gettyimages.com)

Astrológia môže prezradiť okrem iného aj to, či ste nešliapli vedľa, čo sa týka preferencií v stravovaní. Záleží od znamenia a tým aj osobnosti, čo je dobré dať si na tanier. V opačnom prípade to môže zhoršiť fungovanie vášho tela i psychiky.

Pozrite sa na najhoršie potraviny pre jednotlivé znamenia zverokruhu spolu s potravinami, ktoré by ste namiesto toho mali jesť podľa yourtango.com

Baran (21. marca – 19. apríla)

Často mávate pocit vo vašom nabitom programe, že všetko stihnúť je nemožné. Napriek tomu sa snažíte - práca, škola, priatelia a rodina zaberú veľa času, čo je dôvod, prečo sa venujete viacerým veciam naraz. Multitasking je vaše druhé meno, no s tým súvisí aj strava. Najlepšia je taká, ktorej príprava ušetrí čas! Omyl.

Rýchle občerstvenie môže vyzerať ako skvelá voľba, keď ste na cestách. V priebehu pár sekúnd dodá energiu, ktorú potrebujete na svoje aktivity počas dňa. No uvedomujete si, že tak, ako rýchlo stúpne, tak aj klesne? Nakoniec si ešte viac vybijete baterky.

Toto jedlo spôsobí, že sa budete cítiť malátni a unavení. A to je to posledné, čo chcete počas dní, kedy máte program naplánovaný od rána do večera. Radšej si namiesto toho vyhraďte čas cez víkend na prípravu jedla na nadchádzajúci týždeň. Týmto spôsobom si budete môcť vybrať svoje obľúbené zdravé jedlá, ktoré budete mať dopredu pripravené. 

Býk (20. 4. – 20. 5.)

Býk veľmi dobre vie, aký je to úžasný pocit, keď si po náročnom dni v práci oddýchne so svojimi obľúbenými jedlami a len tak si posedí pred televíziou. Bezduché jedenie je však nielen obrovským "nie", ale konkrétne jedlá, ktoré dávate do svojho tela, môžu byť skutočne zlou voľbou. Držte sa ďalej od akéhokoľvek pokrmu, ktoré je bohaté na kalórie, zároveň šťavnaté a krémové. Príkladom je tvarohový koláč, makaróny s omáčkou alebo pizza s množstvom ingrediencií. Vaša láska k pôžitkárstvu spojená s láskou k lenivosti je receptom na katastrofu.

NAJHORŠIE jedlá podľa ZNAMENIA
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Namiesto toho zvážte ľahké občerstvenie, ako je zelenina a ovocie, na ktorom si môžete pochutnávať aj počas filmového maratónu a nemusíte sa cítiť provinilo. 

Blíženci (21. mája – 20. júna)

Blíženec môže byť dosť nerozhodný. Prejavuje sa to i v stravovaní. Rozhodnúť sa, čo si dáte na večeru, môže byť ťažké, najmä, keď sa zaoberáte množstvom rôznych vecí naraz. To je dôvod, prečo často volíte najjednoduchšiu cestu, ktorou je dopriať si niečo v reštauráciách – namiesto prípravy domáceho jedla.

Pokrmy, ktoré si môžete vziať so sebou z rôznych reštaurácií však majú určité nevýhody. Častokrát sú mastné a s vysokým obsahom tuku. Neplatí to však zakaždým, preto si treba starostlivo vybrať. Vaša nerozhodnosť však môže spôsobiť, že sa budete prejedať. Namiesto toho zamierte na miestny farmársky trh, kde nájdete najčerstvejšie potraviny a preskúmajte webové stránky o varení s jednoduchými receptami.

Rak (21. jún – 22. júl)

Vaša hlava pracuje na plné obrátky. Nedovoľte, aby to, čo ste dali do žalúdka, negatívne ovplyvnilo vašu náladu. Už teraz bývate často náladoví. Jeden deň poskakujete od radosti, ďalší ste smutní. Aj preto sú pre vás jednou z najhorších jedál cukríky plné cukru, ktoré majú vplyv na výkyvy nálady. 

Zrejme si to neuvedomujete, no sladkosti môžu riadne pokaziť náladu. Spočiatku sa cítite šťastní, no šťastie vystrieda zlá nálada, ktorá trvá dlhšie. Vysoký obsah cukru v kombinácii so skutočnosťou, že cukríky v skutočnosti nie sú skutočným jedlom, môže spôsobiť, že sa vaše telo bude snažiť nahradiť nízku energiu a negatívnu náladu, ktorú máte. Samozrejme, že to všetko len zhoršuje, takže sa nenechajte oklamať len chvíľkovým pocitom, že sa v danej chvíli cítite dobre.

NAJHORŠIE jedlá podľa ZNAMENIA
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Vymeňte sladkosti za ovocie, ktoré je rovnako sladké a obsahuje prírodné cukry.

Lev (23. júla – 22. augusta)

Lev vynakladá veľa úsilia na to, aby sa stal dobrým priateľom a silným vodcom, a preto si často vyberá silné jedlá a nápoje, ktoré dopĺňajú jeho osobnosť. Čierna káva, energetické nápoje a čokoľvek s vysokým obsahom kofeínu však môžu v skutočnosti vášmu telu uškodiť viac, ako si myslíte.

Namiesto toho, aby vám pomohli udržať pozornosť, kofeín vás len viac znervózni a po čase vám klesne energia. Ak chcete byť niekým, ku komu ľudia vzhliadajú, vaša strava musí byť nabitá potravinami a nápojmi, vďaka ktorým budete mať čistú hlavu a pevné zdravie.

Vyskúšajte prirodzene kofeínové nápoje, ako sú rôzne čaje (budete vyzerať a cítiť sa skvele). Napríklad zelený čaj. Čo sa týka energetických nápojov, tých sa zbavte. Ide len o plechovky cukru.

Panna (23. augusta – 22. septembra)

Ako Panna viete, že tvrdá práca a odhodlanie – vo všetkom v živote – sa vyplácajú. Takže často dávate svoje povinnosti, priateľov a rodinu na prvé miesto. Či už študujete v knižnici alebo pracujete neskoro do noci v kancelárii, hľadáte ľahké jedlá, ktoré si môžete dať na cestách.

Zdá sa, že rýchle občerstvenie nie je nevyhnutne vaším obľúbeným jedlom, no za to si doprajete potraviny, ktoré vás zasýtia, ako sú granola tyčinky, bagety a pečivo. Bohužiaľ, to, že sa po sacharidoch cítite plní, neznamená, že sú zdravé a dodajú vám vitalitu na každodenné aktivity. V skutočnosti vás sacharidy môžu spomaliť, takže bude pre vás ťažšie držať krok so svojimi povinnosťami.

NAJHORŠIE jedlá podľa ZNAMENIA
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Namiesto toho zásobte svoju kuchyňu prirodzene energizujúcim jedlom, ako sú čučoriedky, vlašské orechy a tmavá čokoláda, aby ste získali trvalú energiu po celý deň.

Váhy (23. 9. – 22. 10.)

Snažíte sa držať vyváženej, zdravej stravy, no nie vždy sa vám to darí. To, že máte v notebooku uložené stránky o zdravej výžive, ešte neznamená, že sa v tom vyznáte. Jediný spôsob, ako sa naučiť jesť zdravo, je začať od základov.

Jedna vec, ktorú robíte dosť často (a mali by ste s tým okamžite prestať), je konzumácia potravín, ktoré sa pýšia nálepkami „nízkokalorické“ a „žiadny cukor“ (alebo predstierajú, že sú zdravšie ako mrazený jogurt). Malé tajomstvo: keď majú potraviny tieto označenia, často to znamená, že kompenzujú niečo iné. Nulový cukor môže znamenať vyšší obsah sodíka, nižší obsah kalórií môže znamenať viac nasýtených tukov atď.

Možno si myslíte, že sa stravujete zdravšie, no v skutočnosti len napĺňate telo ďalšími zlými ingredienciami. Radšej sa držte osvedčených a skutočne zdravých potravín a vyhýbajte sa všetkému, čo obsahuje ingrediencie, ktoré v prírode nenájdete.

Škorpión (23. október – 21. november)

Ako Škorpión ste prirodzene spoločenský tvor, čo znamená, že veľa času trávite s priateľmi. Pozor však na alkohol, ktorý môže mať veľký vplyv na vaše správanie i telo ako také. Hoci sa spočiatku môžete cítiť dobre, alkohol robí s vaším systémom šialené veci, vrátane kožných problémov, vysokého krvného tlaku a nadúvania.

Môžete sa cítiť nevyspytateľne vo chvíľach, keď ste v strese alebo rozrušení, a alkohol tomu rozhodne nepomáha. Chcete udržať krok s priateľmi, no s mierou, čo sa týka alkoholu! Namiesto pohára vína si dajte kvasené nápoje ako kombucha.

NAJHORŠIE jedlá podľa ZNAMENIA
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Strelec (22. 11. – 19. 12.)

Ako je to so všetkým vo vašom živote, stravovacie návyky môžu byť záležitosťou „všetko alebo nič“. To znamená, že máte tendenciu jesť príliš veľa alebo vôbec. Oba zvyky však môžu vážne narušiť vašu pozornosť a energiu počas dňa. Vaša najväčšia závislosť? Rôzne nezdravé snacky.

Čipsy, sušienky, sladkosti, na čo si len spomeniete. Radi chodíte von s priateľmi, ste súčasťou večierkov a zostávate dlho hore, čo znamená, že tieto jedlá sú pre vás obľúbené, pretože sú jednoduché. Možno nebudete celý deň jesť, pretože ste zaneprázdnení, a potom si na večierku dáte pár zemiakových lupienkov, alebo v nedeľu celý deň leňošíte na gauči a jete pri praní. Tento nevyspytateľný jedálny lístok je pre vás priam katastrofou.

Skúste dať prednosť malým zdravým jedlám počas dňa (napríklad 5 alebo 6) pre maximálnu energiu a držte sa prirodzene sýtych potravín, ako je quinoa, zelenina a orechy.

Kozorožec (20. 12. – 19. 1.)

Ste tradicionalista, pokiaľ ide o jedlo, vďaka čomu zostanete blízko rodiny a priateľov. Vedia, že môžu prísť k vám každý týždeň na veľkú večeru, po ktorej budú mať spokojné brušká a ešte nakoniec prídu domov s dózami, plnými zvyškov jedla. 

Hoci nevaríte zle a plusom je domáca príprava pokrmov namiesto objednania, stále sa máte čo učiť. Vaše jedlá sú vždy plné ťažkých ingrediencií, ako sú rôzne omáčky a maslo a taktiež máte na stole vždy bochník chleba. Hoci vás zasýtia, nie však v dobrom zmysle slova. Nahraďte tradične husté jedlá množstvom zeleniny a občas aj bezlepkovými možnosťami. Stále budete môcť jesť tak, ako zvyčajne, no vedľajších účinkov z jedla bude menej. To znamená menej únavy či plynatosti. 

NAJHORŠIE jedlá podľa ZNAMENIA
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Vodnár (20. 1. – 18. 2.)

Ako Vodnár sa vždy snažíte robiť dobré veci pre životné prostredie i ostatných, prečo to však nerobíte i pre seba? Samozrejme, v spleti množstva informácií, čo je skutočne zdravé a čo nie, môže byť ťažké zistiť, či robíte svojmu telu dobre, alebo naopak, škodíte mu. Občas si doprajete, než aby ste sa jedál úplne vzdali. 

Najhoršie sú pre vás potraviny, ktoré obsahujú skryté cukry. Tieto potraviny (víno, biela ryža a cestoviny) sa zdajú byť v poriadku – pretože ste počuli, že sacharidy a prírodné cukry môžu byť pre vás dobré – ale sú veľmi klamlivé. Uistite sa, že ste si prečítali všetky etikety na výrobkoch a nahradili svoje obľúbené jedlá zdravšími alternatívami. Nemusíte sa ich vzdávať. Stačí ich len nahradiť zdravšou formou. 

Ryby (19. február – 20. marec)

Ryby sa spoliehajú na svoje emócie a nálady, s ktorými prežívajú svoje dni. To je dôvod, prečo by mali venovať pozornosť jedálničku, ktorý podporí ich psychiku. Avšak, pozitívne. Keď majú zlý deň alebo málo energie, majú tendenciu sa obrátiť na nezdravé jedlá. 

Najhoršie jedlá pre vás sú vyprážané jedlá. Vyprážané kurča, tyčinky mozzarelly, hranolky – to všetko ísť preč z vašich stravovacích návykov. Iste, cítite sa dobre a nič nie je lepšie, ako dať si chutné jedlo a zdriemnuť si, keď sa necítite skvele, ale vyprážané jedlá to len zhoršia.

Rovnako ako rýchle občerstvenie, aj vyprážané jedlo môže pokaziť náladu, budete sa cítiť viac smutní alebo spomalení. Namiesto toho vyskúšajte pohodlné alternatívy jedla, ako je bezlepkový mak a syr, grilované kura a na začiatok hranolčeky zo sladkých zemiakov, teda batátov. Vďaka tomu bude vaše telo oveľa šťastnejšie.

Viac o téme: ZdravieJedloZnamenieAstrológia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9