Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

ZBAVTE sa ČASTEJ kožnej choroby netradične: Na PSORIÁZU zaberajú VLOČKY i aloe vera

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Psoriáza býva nepríjemná a niekedy aj bolestivá. Toto ochorenie postihuje akúkoľvek časť kože vrátane nechtov. Zvyčajne sa lieči kortikoidmi, no existujú aj iné spôsoby, ktoré medzi pacientmi nie sú až také známe. Stavte sa silu prírody!

Časté a chronické. To sú prívlastky psoriázy, teda ochorenia, ktoré sa prejavuje zhrubnutými a zapálenými šupinatých léziami na koži. Niekedy je postihnutie týmto ochorením tak závažné, že ovplyvňuje kvalitu života pacienta. Ako sa píše na steptohealth.com, lézie sa častejšie objavujú na rukách než na nohách a sú často veľmi bolestivé.

Psoriáza na nechtoch sa môže prejaviť rôznymi spôsobmi:

  • jamky na nechtoch, ako keby boli prepichnuté ihlou
  • zhrubnutie niektorých oblastí alebo celého nechtu
  • žlté alebo ružovkasté škvrny na špičkách nechtov, ktoré môžu spôsobiť zalomenie
  • strata lesku a drsný vzhľad nechtov

Postihnuté nechty môžu byť veľmi krehké. Keďže rastú pomaly, trvá dlhšie, kým je vidieť výsledky liečby, ktorá spočíva v použití lokálnych alebo intraléznych kortikosteroidov. No ide to aj za pomoci prírody! Liečba psoriatických nechtov musí byť však nepretržitá, dlhodobá a ľudia by sa nemali vzdávať príliš skoro.

Ak vás trápi tento problém, vyskúšajte dary, ktoré ponúka príroda!

Krémy s vitamínom D

Vitamín D má protizápalové vlastnosti a podporuje hojenie nechtov, keď sú poškodené. Dokonca zaberá aj pri psoriáze. Krém alebo masť rozotrite na nechty a nechajte pôsobiť 5 minút. Kúru aplikujte 2- až 3-krát denne. Môžete tiež konzumovať jedlo, ktoré obsahuje vitamín D.

ZBAVTE sa ČASTEJ kožnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Aloe Vera

Aloe vera analgetické, hojivé, protizápalové a antiseptické vlastnosti. Preto je jeho lokálna aplikácia dobrým prostriedkom na upokojenie symptómov spôsobených psoriázou nechtov. Na potieranie nechtov použite gél z rastliny. Nechajte pôsobiť asi 30 minút a potom umyte.

Roztok epsomskej soli

Dobrý spôsob ako sa zbaviť psoriázy na nechtoch, je namočiť ich do teplého vodného kúpeľa s epsomskou soľou. Tá totiž zmierňuje svrbenie a podráždenie spôsobené týmto kožným ochorením. Naplňte misku teplou vodou a pridajte 2 polievkové lyžice soli. Ponorte nechty do misky na 20 až 30 minút. Potom ich dôkladne osušte a navlhčite krémom s obsahom vitamínu D alebo liečivého oleja.

ZBAVTE sa ČASTEJ kožnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Arnikový olej

Arnikový olej má protizápalové účinky, ochráni poškodené nechty a urýchli ich zotavenie. V miske zmiešajte 1 šálku olivového oleja a 2 šálky kvetov arniky. Nechajte lúhovať na tmavom mieste 7 až 10 dní. Potom zmes preceďte a do odvaru ponorte ruky na 10 minút.

Ovos

Ovos má široké využitie v kozmetickom priemysle. Poskytuje mnoho výhod pri liečbe kožných lézií, ako je ekzém, či dermatitída. Nechty dokáže zvlhčiť a obnoviť. Stačí, keď do misky pridáte 2 polievkové lyžice ovsa a teplú vodu a dobre premiešajte. Potom do zmesi ponorte ruky alebo nohy na 20 minút.

Viac o téme: NechtyPrírodaAlternatívna medicínaPsoriáza
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9