Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Predzvesť CUKROVKY, o ktorej vie málokto: PRÍZNAK na krku odhalí chorobu, varuje lekár!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Jasným znakom, že máte cukrovku, je zvýšený cukor v krvi, ktorý ukáže krvný test. Málokto však vie o tom, že choroba môže dať o sebe vedieť na časti tela, ktorej by ste za iných okolností nevenovali pozornosť.

Podľa lekára je jedným z prezrádzajúcich znakov, že máte cukrovku alebo iný zdravotný stav, znamenie, ktoré sa môže objaviť na krku, píše sa na mirror.co.uk.

 

Zákerné ochorenie bez príznakov

Existujú dva druhy cukrovky, typ 1 a typ 2, pričom prvý je stav, s ktorým sa narodíte. Vtedy váš imunitný systém ničí bunky vytvárajúce inzulín. Typ 2 je oveľa bežnejší, pričom Národná zdravotná služba (NHS) vo Veľkej Británii vysvetľuje, že 90 percent tých, ktorí trpia týmto stavom, má tento druh ochorenia. 

Cukrovka 2. typu je spojená s genetikou a životným štýlom, s nedostatočným pohybom a nadváhou, súvisiacimi s rozvojom tohto stavu. Pretože niektorí ľudia s týmto druhom majú málo príznakov alebo dokonca žiadne, môže to zvýšiť riziko vážnych zdravotných problémov. Kľúčová je včasná diagnóza, aby sa stal začal čo najskôr riešiť. 

Signál na krku

O netypickom príznaky cukrovky sa vyjadril dermatológ, vystupujúci na sociálnej sieti ako doktor Shah, vo svojom videu. Podľa neho si treba všímať tento menej známy signál na pokožke a celkovo sa zamerať na krk. Ako dodal, kožní lekári a dermatológovia sa často stretávajú u pacientov s cukrovkou s tmavou a hrubou pokožkou, ktorá je predzvesťou nebezpečného stavu. Tá sa môže objaviť nielen na krku, ale aj v oblasti podpazušia a rozkroku, pričom na dotyk je jemná.

Predzvesť CUKROVKY, o ktorej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ide o o jav s odborným termínom acanthosis nigracans, za ktorým sa skrývajú aj iné choroby a zdravotné stavy. Na vine môže byť genetika, syndróm polycystických vaječníkov, nádory a iné poruchy, ktoré prispievajú k rastu buniek a hrubnutiu pokožky. 

Ak sa potvrdí cukrovka, je potrebné sa riadiť pokynmi lekára a zahájiť liečbu choroby. 

Viac o téme: ZdravieChorobaCukrovkaKrk
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9