Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KĽÚČ k šťastnému SEXUÁLNEMU životu, ktorý ho pozdvihne na novú úroveň: Toto je TAJOMSTVO

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Je to vo vašich rukách! Ostych ide bokom, ak chcete, aby iskry lietali a vášeň neochladla. Ak si život okoreníte týmto spôsobom, očakávajte vzostup sexuálneho života, po akom sa vám ani len nesnívalo.

Vedci zistili, že vzájomná masturbácia pomáha zvyšovať sexuálnu spokojnosť. To znamená, že môže byť prekvapivo jednoduchým tajomstvom skvelého sexuálneho života. Zabudnite na nové dobrodružné polohy v posteli. Pomôže niečo iné: sebauspokojovanie v prítomnosti partnera umocňuje milovanie, ako sa píše na nypost.com.

Spokojnejší vďaka vzájomnému sebauspokojovaniu

Odvážna štúdia, ktorú viedli profesori psychológie na University of Southampton vo Veľkej Británii, skúmala 268 účastníkov, ich intímne aktivity a súvisiace emócie. Výsledky zverejnil časopis International Journal of Sexual Health.

„Vzájomná masturbácia sa vzťahuje na prítomnosť alebo zapojenie partnera počas sebastimulácie, ktorá sa môže vyskytnúť pred, počas, po alebo bez akejkoľvek inej sexuálnej aktivity,“ vysvetlili profesori.

Výskumu sa zúčastnilo 117 žien a 151 mužov vo veku od 18 do 65  rokov, z ktorých všetci boli vo vzťahu. Hoci masturbácia sa zvyčajne považuje za aktivitu vykonávanú samostatne, akademici zistili, že je bežné, že sa páry zvyknú hrávať so sebou a pritom sa na seba pozerajú.

KĽÚČ k šťastnému SEXUÁLNEMU
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Viac ako polovica opýtaných (50,7 %) uviedla, že dva týždne pred prieskumom si dopriala vzájomnú masturbáciu. Účastníci sa následne opýtali na pocity týkajúce sa ich sexuálneho života a boli požiadaní, aby ohodnotili silu každého z nich na stupnici od jednej (žiadne) po päť (veľmi silné). Tí, ktorí sa venovali vzájomnej masturbácii, hlásili vyššie čísla, pokiaľ ide o pozitívne pocity, než ostatní.

„Vzájomná masturbácia môže zvýšiť sexuálnu spokojnosť,“ vyhlásili vedci.

Ženy masturbujú rovnako ako muži

Medzitým sa tiež zistilo, že ženy aj muži masturbovali rovnako často, čím sa vyvrátil starý stereotyp, ktorý hovoril, že u mužov je väčšia pravdepodobnosť sebauspokojovania. Podľa štúdie 63 % mužských účastníkov masturbovalo bez prítomnosti inej osoby počas pár dní pred vykonaním prieskumu, zatiaľ čo 56 % žien priznalo, že sa v rovnakom časovom období venovali sami sebe. 

Tieto zistenia potvrdzujú správu o sebauspokojovaní z roku 2019, ktorú vypracovala spoločnosť, zaoberajúca sa sexuálnymi hračkami. Výskumníci vykonali prieskum medzi 10 000 dospelými v deviatich krajinách a zistili, že ženy masturbujú takmer rovnako často ako muži.

Technika sa však líši. Traja zo štyroch mužov sledujú porno. Len niečo vyše polovica žien robí to isté. Okrem toho takmer 40 percent žien používa vibračnú hračku v porovnaní s niečo vyše 5 percentami mužov. 

Viac o téme: ZdravieSexMasturbácia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9