Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

NAJPLEŠATEJŠÍ národ na svete odhalený: Veľmi ZLE je na tom KRAJINA hneď vedľa nás!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Ak prekročíte rieku Moravu, ocitnete sa na mieste, kde je najväčšia pravdepodobnosť, že stretnete mužov bez "prikrývky hlavy"! Pozrite sa na rebríček krajín, ktoré zaujali prvé miesta.

Je mnoho dôvodov, prečo majú niektorí ľudia tendenciu viac plešatieť. Ide o oveľa bežnejší jav u mužov ako u žien, hoci stať sa to môže takmer každému. Zatiaľ čo jedny strácajú vlasy kvôli tomu, že to jednoducho podedili, teda ich príbuzní v rodine boli plešatí, ďalší môžu prísť o svoju korunu krásy kvôli hormonálnym zmenám. Podiel majú na tom taktiež stresové situácie a taktiež zdravotné problémy vrátane alopécie. V ktorých krajinách by ste podľa worldpopulationreview.com stretli najviac mužov, ktorí trpia plešatosťou?

Vedú Česko a Španielsko

Keď sa pozriete na mapu, do očí vám udrie hneď prvé miesto v zozname, kde sa ocitla krajina, s ktorou máme veľa spoločného! Česká republika sa objavila na prednej priečke s najvyšším percentom vypadávania vlasov u mužov. Približne 43 percent mužov buď prišlo o vlasy, alebo im vypadávajú vo zvýšenej miere. 

O nič lepšie na tom nie je Španielsko s takmer rovnakým percentom mužov. Nasleduje Nemecko s 41 percentami, Francúzsko, Veľká Británia, Taliansko, Holandsko, Spojené štáty americké, Kanada a TOP desiatku uzatvára Belgicko s 36 percentami. 

NAJPLEŠATEJŠÍ národ na svete
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ktoré sú na tom najlepšie? 

Mnohých to zrejme moc neprekvapí, no v ázijských krajinách sú ľudia s najnižším percentom mužskej plešatosti v porovnaní s inými. Najlepšie dopadla Čína, kde by ste ledva natrafili na niekoho s plešatosťou, taktiež sem patria Taiwan, Hongkong, Vietnam, Laos, Srí Lanka, Južná Kórea a Japonsko.

Rebríček krajín

1. Česká republika - 42,79%

2. Španielsko - 42,6%

3. Nemecko - 41,2%

4. Francúzsko - 39,24%

5. Veľká Británia - 39,23%

6. Taliansko - 39,17%

7. Holandsko - 38,9%

8. Spojené štáty americké - 37,89%

9. Kanada - 36,29%

10. Belgicko - 36,02%

11. Švajčiarsko - 33,81%

12. Austrália - 32,83%

13. Švédsko - 32,76%

14. Grécko - 31,9%

15. Nórsko - 31,84%

Viac o téme: PlešatosťMužiVypadávanie vlasovKrajiny
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9