Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nahliadnite do TANIERA Jennifer Aniston: Žena s jedným z NAJKRAJŠÍCH tiel Hollywoodu aj vďaka TOMUTO

(Zdroj: profimedia.sk)

Jej telo je pevné i napriek tomu, že má po 50-tke. Plynúci čas akoby sa vôbec nepodpísal pod vzhľad Jennifer Aniston, ktorý by jej mohli závidieť aj 20-tky! Jej vyšportovaná postava však nie je zadarmo.

Už od mladého veku predstaviteľka ikonickej Rachel z Priateľov dbala o seba. Tvrdo na sebe začala pracovať až vtedy, keď dostala svoju životnú hereckú rolu v slávnom seriály. 

"Ak budem mať 75 či 85 rokov, nechcem byť na invalidnom vozíku. Nechcem, aby ma niekto musel tlačiť na vozíku a brať do kúpeľne," vyhlásila kedysi Jennifer. 

Herečka tvrdo pracuje na udržiavaní svojej vyrysovanej postavy a drží sa zdravej stravy, ktorá okrem iného zahŕňa aj rôzne šaláty.

Bez syru ani na krok

Ikona prezradila jeden zo svojich obľúbených receptov na šalát, ktorý jedáva pravidelne a je plný vitamínov, píše sa na eatthis.com.

"Začínam vždy s maslovým šalátom ako základom. Milujem hríby, klíčky a trochu paradajok. Avokádo, olivy a syr - toho sa taktiež nikdy nevzdám. Nakrájam si parmezán, korenistý ovčí syr, fetu, alebo rovno všetky! Nechýbajú ani nakrájané mandle či slnečnicové semienka,“ prezradila herečka. 

Aby zvýšila príjem bielkovín, pridáva navrch nakrájané alebo pošírované vajce, a až potom ide podľa nej o výdatný šalát! Medzi dressingy, ktoré používa, patrí olej a ocot alebo citrónová šťava. 

Zdravé tuky nesmú chýbať

Na type tuku záleží! Odborníci na výživu tvrdia, že zdravé tuky ako avokádo, orechy, semená, olivový olej a vajcia sú dôležité, pretože poskytujú mnoho výhod vrátane zníženia rizika vzniku srdcových chorôb, zlepšenie hladiny cholesterolu v krvi, pomoc s krvou, kontrolu cukru a zníženie zápalu. Zdravé tuky majú priaznivý vplyv na krvný tlak a podľa UCLA Health sa ukázalo, že podporujú zdravie čriev.

Aniston pridáva do šalátov rôzne druhy zeleniny a orechov. Vďaka tomu sú nabité zdravými tukmi z avokáda, mandlí a slnečnicových semienok. Potvrdzuje registrovaný dietológ a certifikovaný osobný tréner Jesse Feder z My Crohns and Colitis Team.

"Tieto tuky sú skvelé na udržanie konzistentnej hladiny energie počas celého dňa, ako aj na udržanie sýtosti. Môže vám to zabrániť v neustálom maškrtení. To je skvelé, ak sa snažíte schudnúť,” tvrdí odborník. 

Výhodou je tiež vláknina

Dostatok vlákniny v strave je tiež kľúčovým faktorom celkového zdravia.

Feder vysvetľuje: "Aj vďaka avokádu, orechom, semienkom a zelenine je tento šalát výrobňou vlákniny. Tá je skvelá na podporu zdravia čriev, pocitu sýtosti a na prevenciu gastrointestinálnych ťažkostí. Vláknina robí zázraky pri chudnutí, pretože vás dokáže udržať sýtych na dlhú dobu.”

Pomoc pri chudnutí

Proteín je nevyhnutnou súčasťou každodennej stravy. Znižuje chuť do jedla, môže pomôcť pri chudnutí a zvyšuje hladinu energie, ale taktiež buduje silné kosti, chrupavky a kožu. Feder hovorí, že herečkin obľúbený šalát je nabitý bielkovinami, ktoré pomáhajú pri chudnutí a udržiavaní dobrého zdravia.

"Syr, vajcia, orechy a semienka sú skvelým zdrojom bielkovín. Dobrý zdroj bielkovín je nevyhnutný pre udržanie zdravia a pomoc pri chudnutí. Proteín sa trávi dlho, takže pomáha udržať sýtosť na dlhú dobu. Maškrtenie a prejedanie sa budete mať pod kontrolou," ospevuje tieto látky odborník. 

Zápaly pod kontrolou

Konzumácia potravín s vysokým obsahom antioxidantov ponúka niekoľko benefitov.

"Antioxidanty sú skvelé na boj proti zápalom v celom tele, ktoré môžu spôsobiť, že sa budete cítiť unavení a malátni," objasňuje Feder a opäť súhlasí, že šaláty, ktoré si pripravuje herečka sú ideálne. "Huby, klíčky, paradajky, avokádo, olivy, mandle a slnečnicové semienka, všetky obsahujú významné množstvo antioxidantov," vysvetľuje. "Je to skvelé na podporu zdravých telesných funkcií a energetických hladín, ktoré vám môžu pomôcť udržať si aktivitu a schudnúť.”

Veľa živín, no málo kalórií

Jej šalát má podľa Federa nízky obsah kalórií, ale vysoký obsah vitamínov a živín. Navyše, zasýti a je skvelý na chudnutie.

"Tento šalátový recept je veľmi kalorický a je to hotové kompletné jedlo," hovorí. "Obsahuje zdravé množstvo tukov a bielkovín a má nízky obsah uhľohydrátov. Poskytne veľa základných živín a zároveň udrží nízky kalorický príjem. To je ideálne na pomoc pri chudnutí."

Viac o téme: JedloStravaŠalátJennifer AnistonHerečka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9