Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prečo sa venovať MILOSTNÝM aktivitám pred SPÁNKOM? Vyrieši častý PROBLÉM u miliónov ľudí!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Okorení vzťah, no môže byť tiež kľúčom ku kvalitnému nočnému spánku. Reč je o sexe, pri ktorom sa uvoľňujú endorfíny s relaxačným účinkom. Tie spôsobujú, že sa do ríši snov ponoríte o niečo rýchlejšie ako zvyčajne.

Prišla na to holandská štúdia, zverejnená v časopise Journal of Sleep Research, podľa ktorej pohlavný styk pred spaním skrátil čas potrebný na to, aby zaspali. Aby toho nebolo málo, taktiež celkovo zvýšil kvalitu odpočinku. Ako však upozorňujú vedci, platilo to len u tých, ktorí zažili orgazmus, píše sa na dailymail.co.uk. Bohužiaľ, rovnaký účinok nemožno čakať od masturbácie. Aj v prípade, že nastalo k vyvrcholeniu. 

Hormóny v hlavnej úlohe

Štúdie, ktorú zrealizovali výskumníci z Groningenskej univerzity v Holandsku, sa zúčastnili vysokoškoláci vo veku okolo 22 rokov. V prieskume zhodnotili čas, ako dlho im trvalo zaspať, a ako odpočinutí sa cítili tesne po prebudení. 

Prečo sa venovať MILOSTNÝM
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Dotazník obsahoval aj otázky sexuálnej aktivity, masturbácie a orgazmu počas 24 hodín pred spánkom. Taktiež sa zisťovalo, či mali orgazmus alebo nie. Otázky smerovali tiež na príjem alkoholu, o ktorom je známe, že výrazne ovplyvňuje spánok a taktiež fakt, či majú dobrý spánok alebo nie. Prieskum nerobili užívatelia drog a antidepresív.

Výsledky ukázali, že u tých, ktorí mali partnerský sex a dosiahli orgazmus, trvalo v priemere asi 16 minút, kým zaspali. Tí, ktorí si neužívali milostné radovánky, trvalo 21 minút, kým "vypli", teda o päť minút dlhšie. Masturbujúcim trvalo zaspať asi 26 minút alebo 20 minút, keď dovŕšili orgazmus.

Vedci zdieľajú názor, že výhody spánku platili najmä pre ľudí s orgazmom vďaka prudkému nárastu hormonálnych hladín. Hladinu hormónu prolaktínu, ktorý sa spája so spánkom, sa zvýšili až o 400 percent.

Viac o téme: ZdravieSexSpánok
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9