Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kašlite na PANVICU: Takto vyzerá SPRÁVNA príprava SLANINY, bude mať menej TUKU!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Chrumkavú lahodnú slaninu dosiahnete aj inak, ako ste zvyknutí. Klasická panvica ide bokom, ako radí šéfkuchár. K nemu sa pridávajú ďalší vrátane jedného diváka, ktorý kedysi robil v reštaurácii.

Odborník zdieľal v nedávnom videu, ako by sa správne mala pripraviť slanina. Mnohí ju zvyknú opekať na bravčovej masti alebo oleji na panvici. Hoci nejde o zlú prípravu, existuje aj iná, ktorá vám prinesie určité benefity. Stačí vám k tomu plech!

Bez mastnoty a oprskanej rúry

Šéfkuchár dal na plech papier na pečenie, vybral slaninu a poukladal jeden kúsok po druhom pozdĺž vedľa seba, ako sa píše na express.co.uk. Môžu sa aj mierne dotýkať, čo spravil aj Matthew, až kým nebol celý plech úplne plný. Následne stačí plech vložiť do rúry a čakať, kým nebude chrumkavá slanina hotová. Hoci šéfkuchár neprezradil teplotu a čas pečenia, niektorí diváci to spravili zaňho. Napríklad jeden z nich doplnil, že ju taktiež pečie v rúre, konkrétne pri teplote 200 stupňov 30 minút.

Kašlite na PANVICU: Takto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ďalší poradil položiť slaninu na mriežku a zakryť ju papierom na pečenie. Tým sa z nej odvkapká mastnota, vďaka čomu bude mať slanina menej tuku a navyše, nehrozí oprskaná rúra. Mala by sa piecť pri 375 stupňoch po dobu 20 minút, alebo dovtedy, kým nebude podľa vašich predstáv. Muž tak robí už roky a nemôže si to vynachváliť. Takýmto spôsobom pripravoval slaninu v reštaurácii, v ktorej pracoval. Odvtedy to takto robí celá rodina.

Na záver videa Matt ukázal výsledok svojej slaniny a dodal, že masť sa považuje za tekuté zlato, ktorej by ste sa nemali zbaviť. Môžete ju využiť na prípravu iných jedál. 

Doprajte si kúsok slaniny raz za čas nielen preto, aby sa vám nezunovala. Ide o kombináciu spracovaného mäsa, najčastejšie bravčového, a tuku, preto treba s mierou. Dbajte tiež na to, aby sa vám nespálila, v opačnom prípade sa z nej uvoľnia škodlivé látky. 

Viac o téme: ZdraviePrípravaSlanina
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9