Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

6 CVIČENÍ, vďaka ktorým schudnete RÝCHLEJŠIE: Spaľovanie kalórií sa ZDVOJNÁSOBÍ

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Nie každý je fanúšikom posilňovne. Ak ste sa však rozhodli schudnúť, bez pohybu to nepôjde. Obzvlášť vtedy, ak sa chcete zbaviť tiež tuku. Pri ktorých športoch to pôjde ako po masle?

Beh, rýchla chôdza, alebo iné tréningy vo fitness centre sú mimoriadne prospešné pri chudnutí a dlhodobo podporujú celkové zdravie tela, no tieto cvičenia nie sú vždy najlákavejšie. Pre niektorých je behanie fyzicky náročné a posilňovňa príliš drahá. Ako sa píše na eatthis.com, existujú športy, pri ktorých spálite viac kalórií, a vďaka ktorým sa rýchlejšie dopracujete k vysnívanej postave.

„Cieľom je nájsť si takú aktivitu, ktorú si zamilujete, a budete ju robiť dôsledne,“ vysvetlila registrovaná dietologička Amy Goodsonová.

Ako dodala, ak sa snažíte schudnúť, váš energetický príjem by mal byť menší ako výdaj, pričom je potrebné telo zásobiť potravinami, bohatými na živiny. Čo by ste podľa odborníčky mali vyskúšať?

Plávanie

Plávanie je individuálny šport, pri ktorom pracuje celé telo. Je to podceňovaná forma kardia, pri ktorej sa spaľujú prebytočné kalórie a tvaruje sa svalová hmota. Iba 30 minút intenzívneho tréningu spáli 367 až 404 kalórií.

Zumba

Pre tých, ktorí hľadajú zábavné skupinové cvičenie, môže byť zumba skvelou voľbou na chudnutie. Výskum ukazuje, že vďaka tomuto aeróbnemu tréningu sa rýchlejšie zbavíte telesného tuku. Za jednu hodinu spálite v priemere 500 až 800 kalórií.

6 CVIČENÍ, vďaka ktorým
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Basketbal

Či už radi strieľate na kôš, alebo si len tak idete zahrať s kamarátmi, basketbal je obľúbené cvičenie, ideálne na zhadzovanie kíl. Ako uvádza Harvard Health Publishing, počas 30-minútového hrania môže 70-kilový človek spáliť približne 288 kalórií. Basketbal kombinuje skákanie a odporový tréning, pri ktorom sa precvičí celé telo.

Flag futbal

Flag fotbal je ďalší tímový šport, ktorý môže byť prínosom pre vaše telo, pokiaľ ide o spaľovanie kalórií. Ide o energický tréning so všetkými druhmi pohybu. Hranie plnohodnotnej hry zahŕňa dva polčasy, ktoré trvajú 20 minút, spolu 40 minút herného času. Pripomína klasický americký futbal, no ide o bezkontaktnú verziu. Odhaduje sa, že 70-kilový človek, ktorý sa zúčastní celého zápasu, dokáže spáliť okolo 363 kalórií. Pri tomto cvičení je telo stále v pohybe. Šprintuje, skáče a mení smer. Nielenže vďake nemu schudnete, ale tento šport tiež podporí kardiovaskulárne zdravie a zdravie kostí.

Lezenie

Ak hovoríme o zábave a zároveň o úžasnom cvičení, lezenie je na vrchole zoznamu. Môžete sa vydať na lezeckú stenu vo svojom okolí, alebo skúsiť šťastie v prírode s certifikovaným profesionálom. Lezenie je celotelové cvičenie, ktoré aktivuje jadro, nohy, ruky, zadok a chrbát. Spája v sebe silu a aeróbnu prácu, ktorá zvýši spaľovanie kalórií počas dňa a pomáha pri chudnutí.

Jazda na bicykli

Toto obľúbené cvičenie má okrem chudnutia aj množstvo zdravotných benefitov. Štúdie zistili, že bicyklovanie môže výrazne zlepšiť fyzickú kondíciu, zvýšiť citlivosť na inzulín a znížiť riziko srdcových chorôb, rakoviny a dokonca aj smrti. Každý, kto sa zúčastňuje tohto typu tréningu, môže spáliť 210 až 441 kalórii počas 30-minútového bicyklovania, v závislosti od hmotnosti a intenzity tréningu.

Viac o téme: ZdravieCvičenieChudnutie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9