Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

ROZVÁŠNI partnerov a zlepší SEX: Ako DLHO by mala trvať PREDOHRA so zárukou ORGAZMU

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Podceňovaná a pritom dôležitá. Vášnivému sexu by mala predchádzať predohra. Koľko by mala trvať? Mnohí v tom nemajú jasno.

Existuje mnoho otáznikov okolo tejto témy. Ani muži, ani ženy sa nedokážu zhodnúť na tom, ako dlho by mala trvať predohra, ktorá rozvášni partnerov pred milostnými radovánkami. Ukázala to aj štúdia z roku 2004 publikovaná v časopise Journal of Sex Research, ktorá skúmala 152 heterosexuálnych párov a ich vnímanie súvisiace s predohrou a sexom, uvádza sa na thehealthy.com.

Vedci zistili, že ženám vyhovuje dlhšia predohra, zatiaľ čo muži ju výrazne podceňujú a nevenujú jej toľko času, koľko by ich partnerky chceli. Zistili tiež, že o tejto téme mnohí partneri spolu ani nehovoria, a potom nevedia, po čom vlastne túžia za dverami spálne.

Čítajte tiež: Pohár tohto nápoja UPRAVÍ vyššie hladiny CUKRU v krvi po jedle: ZMENA za pár minút!

Dôležitá je kvalita, nie kvantita

Predohra by sa dala opísať ako intímna, fyzická výmena gest a dotykov, ktoré vedú k sexu. Slúžia na zvýšenie vzrušenia a prípravu tela aj mysle na pohlavný styk.

Je prospešná na zahriatie tiel, vedie k väčšej rozkoši, aj zvýšeniu intenzity samotného styku,“ vysvetlila manželská a rodinná terapeutka Erin Rayburnová. „Každý je iný, pokiaľ ide o sex a prežívanie rozkoše,“ tvrdí Rayburnová.

ROZVÁŠNI partnerov a zlepší SEX:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ženy a muži majú rôznu intenzitu sexuálneho vzrušenia aj vyvrcholenia. Dĺžka predohry by sa preto mala určovať podľa preferencií a reakcií partnerov.

„Čo sa týka sexuálneho aktu, premýšľajte o kvalite, nie o kvantite,“ radí Rayburnová.

Podľa nej by ste sa nemali nenechať vtiahnuť do toho, čo si ostatní myslia alebo robia.

„Je to všetko o tom, čo funguje u vás, čo sa vám páči, nezáleží na presnom čase,“ myslí si Rayburnová.

To, čo robí sex skvelým, je totiž autentické spojenie. Výskum tiež naznačuje, že páry, ktoré začnú vnímať skutočné potreby partnera, rozdúchaplamene lásky aj sex je o to intenzívnejší. Romantický vzťah dvoch ľudí vyžaduje sexuálnu angažovanosť oboch partnerov. Patrí sem dvorenie, flirtovanie, zvádzanie a samotná predohra.

V jednej recenzii publikovanej v Human Reproductive Biology niektoré páry, ktoré sa zapojili do proceptívnych interakcií, potrebovali na dosiahnutie orgazmu iba jednu minútu predohry pred sexom, zatiaľ čo iné potrebovali až 20 minút alebo dokonca viac.

Zaujme vás: Populárna PRÍLOHA k mäsu je rovnako ZLÁ ako sladkosti: KILÁ navyše sú nič, PEKLO pre CIEVY

ROZVÁŠNI partnerov a zlepší SEX:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Čo všetko patrí do predohry?

  • zvádzanie
  • flirtovanie
  • maznanie
  • bozkávanie
  • šepkanie
  • hladkanie
  • objímanie
  • vyzliekanie
  • maznanie
  • orálny sex

Koľko času pri tom strávite, je len na vás. Nikam sa nemusíte ponáhľať, len si užívať. Oplatí sa venovať predohre niekoľko minút. Tak rozdúchate vášeň a postaráte sa o orgazmus, ktorý má bezpochyby mnoho pozitívnych zdravotných benefitov pre ľudské telo. 

Viac o téme: ZdravieSexPredohra
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9