Známa liečebná METÓDA môže zvýšiť LIBIDO u žien: Pozdvihne sexuálnu TÚŽBU na novú úroveň

Zdroj: gettyimages.com
2022-10-07 12:00:00

Milióny žien potichu trpia za dverami spálne a o vášnivom sexe nemôže byť ani reč. Či už ide o bolesť pri pohlavnom styku či problém s dosiahnutím orgazmu, podľa odborníkov by mohla pomôcť jedna vec.

Akupunktúra nie je novou metódou liečby. Bežne sa používa na rôzne zdravotné problémy, no tentokrát by sa jej využitie mohlo rozšíriť. V najnovšej štúdii totiž pomohla každej jednej žene s problémami so sexom, ako sa píše na dailymail.co.uk. Všetkých 24 účastníčiek mali sexuálnu dysfunkciu, inak povedané, permanentné problémy s pohlavným stykom. Súčasné liečby riešia rôzne príčiny, vrátane estrogénovej a psychologickej terapie alebo antidepresív.

Čítajte tiež: 5 potravín, ktoré môžu ZABRÁNIŤ správnemu pohybu KRVI v tele: Bližšie ku ZRAZENINÁM!

V čom je účinná? 

Odborníci z nemocnice v Zaozhuangu v Shandongu si však nie sú istí, či akupunktúra pôsobí pri zvyšovaní libida. Prebehli však špekulácie, že by mohla byť účinná vďaka posilneniu estrogénov. Predošlé výskumy ukazujú, že dokáže pomôcť stimulovať prietok krvi do vaječníkov, kde sa produkuje hormón. Tím potvrdil, že akupunktúra vie symptómom pomôcť, no nie ich vyliečiť, keďže len malá časť účastníkov preukázala normálnu sexuálnu funkciu.

Vyššie sexuálne vzrušenie

Štúdia, publikovaná v časopise Sexual Medicine, prebiehala od októbra 2018 do februára 2022. Ihly boli ženám vpichované na temeno hlavy, žalúdka, nad vaječníky, pod koleno, na členok, chodidlo a spodnú časť chrbta. Absolvovali dve až tri sedenia týždenne, z ktorých každé trvalo približne 30 minút. Každá žena mala na začiatku sexuálnych partnerov a nedávny pohlavný styk. Vedci sa ich pýtali, čo ich trápi v sexuálnej oblasti. Najčastejšie problémy boli bolesti pri pohlavnom styku a málo sexuálnej túžby. Neskôr sa riešilo 6 kľúčových oblastí ich sexuálneho života: túžba, schopnosť dostatočnej vlhkosti, vzrušenie, orgazmus, bolesť a spokojnosť. 

Dr Jun tan Zhang a kolegovia im dali skóre z potenciálnych 36 bodov, pričom súčet predstavuje ich „index ženských sexuálnych funkcií“. Ide o spôsob merania toho, aký príjemný a uspokojujúci je sex pre ženy. Rovnaký proces prebehol po liečbe, aby sa zistil účinok akupunktúry. Výsledky ukázali, že všetky ženy mali lepšie skóre IŽSF.

Zaujme vás: Žlté KORENIE nie je až také TOP, ako si mnohí myslia: Títo ľudia by mali zabudnúť na KURKUMU

Najvýraznejší nárast zaznamenali v oblasti vzrušenia (45,8%), túžby (54,6%) a bolesti (43,1%). Naopak, najmenší progres zaznamenala sexuálna spokojnosť, kde bol nárast o 35,7%. 

Fotogaléria


Tagy:
zdravie sex akupunktúra libido

2022-10-07 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/sh

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia