PREČISTITE svoje telo zvnútra: 9 BYLINIEK a KORENÍN, ktoré zbavia KRV toxických látok!

Zdroj: gettyimages.om
2022-10-07 06:00:00

Ako zabezpečiť, aby vám v žilách prúdila čistá krv? Stačí dať prednosť určitým potravinám, ktoré ju zbavia zbytočných nánosov odpadu a postarajú sa o jej detoxikáciu.

Ak si chcete vyčistiť krv alebo akýkoľvek iný orgán svojho tela, najvhodnejším a najúčinnejším spôsobom, ako to dosiahnuť, je osvojiť si zdravý životný štýl. Hoci existujú diéty, ktoré sa o to postarajú, sú len dočasné. Lepšie je siahnuť po určitých potravinách a jedávať ich pravidelne ako súčasť životného štýlu. 

Čítajte tiež: Skorší PRÍZNAK demencie sa prejaví v NOCI: Varovné ZNAMENIE, o ktorom by ste to nepovedali

Krv je tekuté spojivové tkanivo zodpovedné za transport potrebných prvkov, ktoré umožňujú bunkám vykonávať svoje funkcie. Pozrite sa na niektoré z prvkov:

Respiračné: Prenáša kyslík a vylučuje oxid uhličitý cez vaše pľúca.
Imunitný: Chráni telo bielymi krvinkami a protilátkami v plazme.
Vylučovanie: Zhromažďuje odpad a zvyšky a zbavuje sa ich.
Transport: Transportuje bielkoviny, tuky, sacharidy, hormóny atď.
Regulačné: Udržuje rovnováhu vody a iónov vo vašom tele a reguluje telesnú teplotu.

Ak sa v krvi hromadia toxíny, telo je zraniteľnejšie voči chorobám. Situácia sa pritom zhoršuje vtedy, ak ste v strese, nehýbete sa, pijete málo tekutín a dávate prednosť nezdravej strave, plnej vyprážaných jedál, ultraspracovaných potravín, sladkostí atď.

Tieto bylinky a koreniny podľa steptohealth.com prispievajú k prirodzenému prečisteniu krvi: 

Cesnak

Vďaka obsahu alicínu a iných látok pomáha k prečisteniu krvi a podpore kardiovaskulárneho zdravia. Pravidelná konzumácia chráni vaše tepny - najmä aortu, ďalej koronárne a mozgové tepny. Krv je tak vďaka cesnaku bohatá na živiny. Podľa odborníkov zo Spanish Heart Foundation taktiež znižuje vysoký krvný tlak a pomáha predchádzať kôrnateniu tepien (artérioskleróza).

Kurkuma

Táto známa rastlina pochádza z Indie a používa sa už po stáročia. Má mnoho liečivých vlastností, o ktorých stojí za to vedieť. Medzi výhody kurkumy patrí schopnosť predchádzať poškodeniu buniek a má protizápalové účinky, ktoré zlepšujú symptómy chronických zápalových ochorení. Používa sa tiež pre svoju schopnosť zabrániť tvorbe aterómov.

Bazalka

Disponuje viacerými benefitmi. Pomáha odstraňovať nahromadené toxíny a udržiavať zdravú krv. Je to vďaka diuretickým účinkom, keď sa užíva vo forme čaju.

Koriander

Má rovnakú schopnosť ako bazalka. Na jeho využitie je dobré použiť ho v jedlách alebo čajoch.

Ostropestrec mariánsky

Semená tejto rastliny sú v prírodnej medicíne známe svojimi flavonoidmi. Tiež pomáhajú k renovácii poškodených buniek a ochrane tých nových pred oxidačným stresom.

Žihľava

Niektorí si myslia, že listy žihľavy sú dobré na čistenie krvi vďaka svojim aktívnym látkam, ako je histamín a kyselina mravčia. Má hemostatické účinky, čo znamená, že dokáže zastaviť krvácanie a bojovať proti metrorágii. Existuje aj názor, že môže pomáhať s hemofíliou, dysmenoreou, hemoptýzou a poruchami menopauzy.

Bylinné čaje, ktoré pomôžu vyčistiť krv:

Podľa ľudovej múdrosti môžu nasledujúce bylinkové čaje pomôcť prirodzene vyčistiť krv. Konzumujte ich však s mierou a nemiešajte niekoľko bylín naraz. 

Neem

Antioxidanty tejto byliny (Azadirachta indica) odstraňujú toxíny, radikály, čím filtrujú krv. K dosiahnutiu týchto účinkov môžete piť čaj, vyrobený z tejto rastliny.

Kukučina

Ide o parazitickú rastlinu s vysokým obsahom flavonoidov. Vďaka tomu pomáha čistiť krv a udržiavať zdravé srdce.  

Púpava

Je typická svojim žltým zafarbením so zúbkovatými listami. Na filtráciu krvi si spravte diuretický čaj, ktorý tiež pomáha k zadržaniu tekutín a odstraňovaniu odpadových látok.

Zaujme vás: 5 potravín, ktoré môžu ZABRÁNIŤ správnemu pohybu KRVI v tele: Bližšie ku ZRAZENINÁM!

Nezabúdajte dodržiavať zdravú stravu a pitný režim. Mať v jedálničku len spomínané bylinky a koreniny nestačí. Zdravý životný štýl je riešením!

Fotogaléria


Tagy:
bylinky koreniny zdravie krv

2022-10-07 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/sh

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia