Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

ZMEŇTE svoj vnútorný SVET k lepšiemu: Nový ŽIVOT vďaka týmto TIPOM na očistenie MYSLE

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Zlé myšlienky vedia viac než len znepríjemniť život. Ovplyvňujú nielen duševné zdravie, ale aj fyzické. Ako si od nich vyčistiť myseľ a dať im navždy zbohom?

Všetci máme niekedy negatívne myšlienky a trápia nás nejaké problémy. Choroba, ťažkosti so štúdiom, zlý vzťah v práci, či v súkromí, toto všetko na nás negatívne vplýva. Veľká časť nášho nepohodlia a mnohých chorôb pochádza z toho, že dávame toľko sily zlým myšlienkam. Ohrozuje nás potom úzkosť, depresia a stres, ako sa píše na steptohealth.com. Našťastie existuje niekoľko spôsobov ako očistiť myseľ od negatívnych myšlienok. Ktoré to sú?

Čítajte tiež: ZÁHADA okolo ženskej EJAKULÁCIE by mohla byť rozlúštená: Čo sa skrýva za MOKRÝM orgazmom?

1. Identifikujte myšlienky, ktoré vás sužujú

Nedá sa pracovať na tom, čo si neuvedomujeme, neakceptujeme alebo bagatelizujeme. Ak tieto myšlienky rozpoznáme, môžeme ich analyzovať a zistiť, či majú nejakú spoločnú črtu alebo menovateľa a problém vyriešiť. V psychoterapii je to známe ako technika kognitívnej reštrukturalizácie. Môžete ju spustiť vlastným pričinením alebo požiadať o pomoc odborníka.

2. Očistite svoje myšlienky

Zamyslite sa nad situáciou, ktorá vás trápi. Koľko z toho je v skutočnosti realita a koľko fantázia a domnienky? Nakoniec uvidíte, že existuje veľa hypotéz a obáv, ktoré sú výplodom vašej mysle, ktoré vás zneistia. V skutočnosti nie sú založené na niečom, čo sa skutočne stane. Častokrát, aj keď dôjde k obávanej situácii alebo k udalosti, ktorá nás znepokojuje, si uvedomíme, že to bolo menej vážne, ako sa na začiatku zdalo.

ZMEŇTE svoj vnútorný SVET
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

3. Dajte hlave pauzu

Keď necháte svoju myseľ vychladnúť a dáte jej pauzu, uvidíte, ako sa vám podarí získať nadhľad a nájsť iný spôsob, ako sa k problému postaviť. Dať si odstup od problému je jedným zo spôsobov, ako nájsť riešenie.

4. Cvičte relaxačné techniky

Vyskúšajte dychové cvičenia. Môžete začať strečingom a prejsť k progresívnej svalovej relaxácii. Aj prechádzky v prírode môžu byť skvelou voľbou. Pomáhajú utíšiť myseľ, umožňujú sústrediť sa na prítomnosť a nie na negatívne veci z minulosti, či obavy z budúcnosti.

5. Urobte si radosť

Je dôležité, aby ste si denne robili radosť príjemnými chvíľami ako je horúca káva hneď ráno, vychutnanie si čokolády, či prechádzka. Ak si vyhradíte čas na oddych a regeneráciu, znížite stres a pomôžete telu produkovať endorfíny, hormóny radosti a šťastia.

6. Obklopte sa ľuďmi, ktorí vám dodajú pozitívnu energiu

Každému sa už stalo,  že stretol niekoho, kto z neho "vysal" energiu. Mnoho ľudí má negativistický postoj k životu a neustále sa na niečo sťažujú, no problémy neriešia. Ak ste nimi obklopení, ich nálada a postoj k životu vplýva i na vás. Preto je dôležité tráviť čas s ľuďmi, ktorí sú pozitívni, aj keď majú sem-tam zlé dni.

7. Pripravte si zoznam vizuálnych podnetov

Ďalším spôsobom, ako vyčistiť svoju myseľ od zlých myšlienok, je použiť vizuálne prostriedky, ktoré vám pomôžu zastaviť záplavu negatívnych myšlienok. Týmto spôsobom odvediete pozornosť svojho mozgu od toho, aby sa zameral na zlú myšlienku. Máte obavy, že vás niekto na ulici okradne? Na kartičku si napíšte: „Na ulici budú ľudia, ktorí mi pomôžu.“ Hľadajte všade pozitívne veci. 

8. Posilnite svoje pozitívne myšlienky a skúsenosti

Ak máte strach z verejného vystupovania, no kedysi ste to zvládali? Premýšľajte o pozitívnych emóciách, ktoré ste cítili v tom momente. Týmto spôsobom "zoznámite" svoje nervové spojenia s príjemným zážitkom. Tam, kde bol predtým strach, obavy a paralýza, je teraz odvaha a šťastie.

ZMEŇTE svoj vnútorný SVET
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Zaujme vás: SOĽ, ktorá prečistí ČREVÁ a ochráni pred CUKROVKOU: Bonusom je NAPNUTÁ pokožka a LESKLÉ vlasy

9. Vylovte z pamäte pekné spomienky

Keď máte pocit, že sa začínate dostávať do negatívnej slučky, príjemná spomienka môže oslobodiť vašu myseľ od zlých myšlienok. Spomeňte si na rodinnú dovolenku, či trávenie času v kruhu rodiny. Myslite na tie krásne momenty, ktoré ste prežili. Týmto spôsobom úspešne rozptýlite svoj mozog.

Viac o téme: PsychikaDuševné zdravieNegatívne myšlienky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9