ZÁHADA okolo ženskej EJAKULÁCIE by mohla byť rozlúštená: Čo sa skrýva za MOKRÝM orgazmom?

Zdroj: gettyimages.com
2022-09-30 22:00:00

Ak žena zažije ejakuláciu, môže si gratulovať. Patrí k tej mále, z ktorých pri milovaní vyšla, či skôr vystrekla číra tekutina. Mnohé však zarazí, čo to z nich v skutočnosti vyjde.

Tekutina, ktorá zo ženy vyteká počas orgazmu, pochádza v skutočnosti z močového mechúra. Takže ide väčšinou len o moč s trochou ženského ejakulátu, ako sa uvádza na dailymail.co.uk.

Čítajte tiež: Skorší PRÍZNAK demencie sa prejaví v NOCI: Varovné ZNAMENIE, o ktorom by ste to nepovedali

Bizarná štúdia vykonaná v Japonsku zistila, že päť žien vyvrcholilo v laboratóriu buď pohlavným stykom alebo masturbáciou. Zo všetkých dobrovoľníčok, ktoré mali 30, 40 alebo 50 rokov, vyšla tekutina. 

Do močového mechúra im vstrekli roztok na vodnej báze sfarbený do modra, čo výskumníkom umožnilo sledovať tekutinu počas ich orgazmu. Tesne predtým, ako sa striekanie „začalo“, tím Miyabi Urogyne Clinic vstúpil do miestnosti, aby zachytil emisie do pohára. Vedci sa priznali, že to nebolo ľahké, navyše, všetky vystriekané tekutiny boli modré. Ako dodala doktorka a sexuologička Jessica Páfsová, ktorá pôsobí na univerzite v Göteborgu vo Švédsku, to potvrdzuje, že tekutina pochádza z močového mechúra.

Rozdiel medzi striekaním a ejakulátom

Na druhej strane, nie je isté, či má tekutina rovnaké zloženie ako moč a prečo ju niektoré ženy vylučujú a iné nie. Štyri ženy zapojené do štúdie tiež zažili „ženskú ejakuláciu“, pocit odlišný od samotného procesu striekania. To by znamenalo, že ide o dve odlišné veci. 

Striekanie sa definuje ako nedobrovoľné vypudenie tekutiny „čistej ako voda“. Ženský ejakulát je oproti tomu hustejšia mliečna látka, ktorá sa vylučuje v oveľa menšom množstve. Obidve sa líšia od lubrikačnej tekutiny uvoľnenej počas vzrušenia, ktorou vagína prirodzene vyteká v očakávaní pohlavného styku.

Ženský ejakulát obsahuje prostatický špecifický antigén (PSA), proteín produkovaný mužským orgánom vo veľkosti vlašského orecha, ktorý je zodpovedný za premenu spermy na tekutinu. Hoci ženy nemajú skutočnú prostatu, majú tkanivo prezývané „ženská prostata“. Predpokladá sa, že látku uvoľňuje tzv. Skeneho žľaza, ktorá sa nachádza v blízkosti močovej trubice.

Z tohto dôvodu výskumníci nemôžu vyslovene povedať, že striekaná tekutina bola len čistý moč. Zistenia naznačujú, že ejakulát je produkovaný v rovnakom čase, ako vystrekne moč, pričom sa obe zmiešajú v močovej trubici. Výsledky publikované v International Journal of Urology potvrdzujú prevládajúcu teóriu, že striekanie je hlavne moč s trochou inej tekutiny.

Je za tým močový mechúr

Niektoré ženy trvajú na tom, že tekutina pri striekaní nemá ani zďaleka rovnakú chuť ani vôňu ako obyčajný moč. Aby toho nebolo málo, je zvyčajne číra, nemá teda žltkastý odtieň ako moč. Vraj má aj sladkú chuť. Keďže neexistuje žiadny iný orgán, ktorý by dokázal zadržať toľko tekutiny ako močový mechúr, smeruje to práve k spomínanému moču. 

Jedna z teórií, prečo dochádza k striekaniu, hovorí, že svaly močovej rúry sa uvoľňujú, keď žena dosahuje orgazmus, čo jej sťažuje zadržiavanie moču. Tím, ktorý stojí za novou štúdiou, však trvá na tom, že to neznamená, že ide o inkontinenciu moču. Žiadna zo žien v novej štúdii nemala v anamnéze inkontinenciu. 

Podobné zistenie aj u inej štúdie

Jedna z najväčších štúdií na túto tému, publikovaná v roku 2014, dospela k záveru, že striekanie bolo „v podstate nedobrovoľné vylučovanie moču počas sexuálnej aktivity“. Aby sa overila teória, sedem žien, ktoré tvrdili, že počas sexu pravidelne vylučovali tekutinu, bolo požiadaných, aby sa vymočili. Uskutočnili sa ultrazvukové vyšetrenia panvy, aby sa skontrolovalo, či sú ich močové mechúre prázdne. Zrealizované to bolo pred ich vystriekaním a tiež pred dosiahnutím vyvrcholenia. 

Zaujme vás: TOP raňajky, ktoré zmenia ZLOŽENIE ľudského tela: Podľa odborníčky zlepšia BMI i percento TUKU

Zistilo sa, že ich orgány sa znovu naplnili. Ženy podstúpili posledné skenovanie, chvíľu po tom, ako vyvrcholili. Podľa výsledkov zverejnených v časopise Journal of Sexual Medicine sa ukázalo, že ich močové mechúre sa „znova vyprázdnili“ hneď po vystriekaní. Hoci išlo hlavne o moč, tím z Hopital Privé de Parly 2 uznal, že tam bolo i „okrajové“ množstvo „prostatických sekrétov“.

Len zlomok žien je schopných ejakulácie, pričom odhady uvádzajú, že ide len o 5 %.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie sex ženy orgazmus

2022-09-30 22:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Linda Ľalíková

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia