Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na čo si dávať POZOR podľa DÁTUMU narodenia? Zdravotné PROBLÉMY jednotlivých ZNAMENÍ!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

I keď astrológiu mnohí neberú vážne, môže byť nielen ukazovateľom osobnosti človeka, ale aj jeho zdravia. Astrologické predpovede síce nemajú medicínsku ani vedeckú povahu, ale možno ich považovať minimálne za varovanie.

Každé znamenie zverokruhu má svoje vrcholy a citlivé miesta. Charakteristické črty jednotlivcov  poukazujú na ich duševnú pohodu a to vytvára spojenie s ich celkovým zdravím, píše sa na indiatimes.com. Na čo by sme si mali dávať pozor podľa dátumu narodenia z hľadiska astrológie?

Baran

Barani s horúcou hlavou sú náchylní na migrény a mali by sa snažiť čo najrýchlejšie odbúrať stres. Odborníci tiež varujú pred úzkym spojením stravovacích návykov Baranov s ich zdravotným stavom. Títo ľudia majú radi korenené jedlá a to je dôvod, prečo u nich existuje vyššie riziko vzniku akné, padania vlasov, hypertenzie a srdcových chorôb. Baranom sa odporúča piť veľa vody, obmedzovať množstvo korenia a vyhýbať sa prílišnému stresu.

Čítajte tiež: PREDZVESŤ choroby, ktorú si spočiatku nikto NEVŠÍMA: SVRBENIE chodidiel ako ZNAMENIE

Býk

Býk je ekvivalentom tvrdohlavosti. Pre týchto ľudí je veľmi ťažké zaradiť do svojho denného režimu tréningy. Tvrdohlavý postoj v spojení s malou fyzickou aktivitou dáva dokonalú pôdu zdravotným komplikáciám. Podľa astrológie ovláda znamenie Býka hrdlo. Pre často nezdravý životný štýl sú títo ľudia náchylní na zmeny počasia. Bolesť hrdla je to, čo sa u nich objaví okamžite aj pri nepatrnej zmene počasia. Okrem zdravej stravy by Býci mali dbať na to, aby denne strávili fyzickou aktivitou aspoň jednu alebo dve hodiny. Nezáleží na tom, či už je to beh, bicyklovanie, návšteva fitnesscentra či jogging.

Na čo si dávať
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Blíženci

Multifunkční a inteligentní Blíženci sú v skutočnosti náchylní na duševné choroby. Znie to zvláštne, ale je to tak, preto by sa mali naučiť o seba viac starať. Znamenie Blížencov ovláda ramená a ruky, ako aj nervový systém. Okrem duševných chorôb sú náchylní tiež na poruchy dýchania, kožné problémy a ochorenia nervového systému. Odborníci Blížencom odporúčajú, aby si viac precvičovali všímavosť.

Rak

Raci sú veľmi citliví a emocionálne založení ľudia. Len veľmi ťažko dávajú najavo svoje pocity a práve to ovplyvňuje ich trávenie. Odborníci vždy spájajú emocionálne zdravie s tráviacim traktom a povaha Rakov výrazne ovplyvňuje ich metabolizmus a trávenie. Na jednej strane by sa mali snažiť byť viac otvorení svetu a tiež by mali cielene cvičiť so zameraním na oblasť brucha.

Lev

Levy sú mimoriadne zúrivé, keď je zranené ich ego. Boľavé srdce je veľmi bežnou črtou týchto ľudí.  Znamenie Leva je spojené s chrbtom, srdcom a krvou. Astrológia hovorí, že ľudia narodení v tomto znamení sú náchylní na migrény, srdcové infarkty a problémy súvisiace s miechou. Aby sa týmto komplikáciám vyhli, mali by do svojho denného režimu zaradiť aeróbne cvičenia.

Panna

Vždy starostlivé Panny sa s rovnakou vervou nestarajú aj o svoje zdravie. Bez dostatočného oddychu a relaxu sú náchylné na podráždenie žalúdka, čo môže vyústiť až do vredovej choroby. Znamenie Panny je spojené s črevami a trávením. Odborníci odporúčajú Pannám, aby meditovali a poskytli mysli a telu dostatok času na uvoľnenie. Do svojho denného režimu by mali zaradiť aj fyzický pohyb.

Váhy

Znamenie Váh je spojené s kožou, nadobličkami, obličkami a močovým mechúrom – orgánmi, ktoré odstraňujú odpadové látky. Odborníci odporúčajú ľuďom narodeným v tomto znamení, aby sa strážili rovnováhu medzi povinnosťami a relaxom. Ak sú vo veľkom duševnom vypätí, veľmi rýchlo si to odnesie aj ich fyzické zdravie. Ak patríte k Váham a  spozorujete akékoľvek príznaky problémov s obličkami, neliečte sa doma, ale navštívte lekára.

Na čo si dávať
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Škorpión

Pre Škorpiónov je veľkým problémom dehydratácia. Okrem toho, že by mali dávať pozor na svoj pitný režim, pozornosť musia venovať aj častiam tela, ktorým ich znamenie vládne – reprodukčným a vylučovacím orgánom. Ľudia narodení v znamení Škorpióna by mali byť obzvlášť opatrní pri  sexuálnej aktivite a v prípade čo i len malých pochybností sa poradiť s odborníkom.

Zaujme vás: Nepríjemné ZVUKY v ušiach, ktoré vás môžu dohnať k lekárovi: Na vine je NEDOSTATOK tohto vitamínu

Strelec

Strelec vládne bedrám, stehnám a zraku. Ak ignorujú skoré príznaky, môžu sa u nich vyskytnúť problémy s oblasťou bedier, sedacím nervom a očami. Odborníci odporúčajú, aby sa snažili vyhýbať stresu a venovali dostatok čau aktivitám, ktoré im robia radosť. V strese im okamžite naskakujú vyrážky. Mali by sa vyhýbať koreneným potravinám a alkoholu. Pre Strelcov sú slabými miestami kosti, kolená, zuby a kĺby. Okrem potravín bohatých na vápnik a vitamíny by sa mali zamerať na pravidelné telesné cvičenia.

Vodnár

Vodnári majú s najväčšou pravdepodobnosťou slabé dolné končatiny, členky a slabší krvný obeh. S veľkou pravdepodobnosťou sa v živote niekoľkokrát stretnú s vyvrtnutiami, natiahnutiami svalov,   kŕčovými žilami a problémy súvisiacimi s krvným obehom. Odborníci im odporúčajú cvičenia s nízkym dopadom, ako je napríklad plávanie.

Ryby

Ľudia narodení v znamení Rýb majú slabší imunitný systém, na posilňovaní ktorého by mali cielene pracovať. Odborníci im odporúčajú, aby viac meditovali a osvojili si zdravý životný štýl. Tiež by mali znížiť závislosť na liekoch, ktorá je pre nich typická. Aj to je jeden z krokov, ako sa im môže podariť naštartovať haprujúcu imunitu.

Viac o téme: ZdraviePrevenciaZnameniaAstrológia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9