Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

ZABUDNITE na klasické ČISTENIE zubov: ZUBÁR odporúča príjemnú AKTIVITU, ktorá zabráni KAZOM

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Štyri minúty denne! Toľko odporúča odborník venovať sa jednej príjemnej činnosti, ku ktorej budete potrebovať ešte jedného človeka. Okrem motýlikov v bruchu sa postará aj o zdravý chrup.

Slinami k zdravému úsmevu

Bozkávanie by podľa ortodontistu mohlo pomôcť udržať zuby zdravé a zabrániť zápachu z úst! Chvíľková záležitosť však nebude stačiť. Doktor Khaled Kasem odporúča oddávať sa tejto aktivite štyri minúty denne, ako sa píše na dailymail.co.uk.

Čítajte tiež: ZÁHADA vyriešená: Pravý DÔVOD, prečo dlhoroční FAJČIARI nedostanú RAKOVINU pľúc

"Hlavnou výhodou bozkávania je, že produkuje viac slín v ústach," povedal odborník a pokračuje: „Sliny sú dôležité, pretože pomáhajú v žuvaní, chutiť, prehĺtaní, bojujú proti choroboplodným zárodkom v ústach a zabraňujú zápachu z úst – čo je ideálne pri bozkávaní.“

Sliny tiež neutralizujú kyseliny, ktoré sa nachádzajú na vašich zuboch, čím pomáhajú znižovať riziko vzniku zubného kazu. Ak patríte medzi tých, ktorí momentálne nemajú partnera a nepraje im v láske, žuvanie žuvačky bez cukru je ďalšou možnosťou, keďže taktiež vyvoláva zvýšenú produkciu slín.

ZABUDNITE na klasické ČISTENIE
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Silnejšia imunita

Doktor Kasem dodáva, že ďalším zdravotným prínosom bozkávania je pomoc imunitnému systému.

„Výmena slín počas bozku povzbudzuje imunitný systém, aby vytvoril viac protilátok, ktoré chránia vaše telo pred infekciou,“ vysvetľuje.

Upozorňuje však, že ľudia s oparmi, inými nákazlivými chorobami a existujúcou zlou ústnou hygienou by sa mali takýchto aktivít radšej zdržať. Dr Kasem tiež zdvíha varovný prst, že bozkávanie nie je úplnou náhradou za pravidelné čistenie zubov a zubnú niť.

Viac o téme: ZdravieZubyBozkávanie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9