Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Milióny žien to robí NESPRÁVNE: Takto si odličovaním spôsobujete KRUHY pod očami a VRÁSKY!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Jeden produkt na očistenie všetkých nečistôt na tvári? Je to pohodlné, no vlhčené utierky na odstraňovanie make-upu narobia viac škody ako osohu.

Hrozí podráždenie a zápal

Správne odlíčenie je prvým krokom k dokonalej pleti. Nedá sa oklamať. Aj keď na trhu nájdeme množstvo výrobkov, ktoré hlásia, že sa nečistôt zbavíte použitím jedného prípravku, nie je to tak. Dokonalé odlíčenie má svoje postupy a kroky. 

Čítajte tiež: ZÁCHRANA pred zjedením veľkého množstvo CUKRU: Tento ČAJ potlačí túžbu po vianočných zákuskoch!

„Pravidlom číslo jeden je, nepoužívajte vlhčené obrúsky na odstránenie make-upu,“ radí na sociálnej sieti TikTok dermatologička Aamna Adelová. 

Podľa nej totiž ho neodstraňujú správne a navyše obsahujú vonné látky, ktoré môžu spôsobiť podráždenie a zápal, ako sa uvádza sa to na thesun.co.uk. Adelová ďalej vo svojom zverejnenom videu ukazuje postup, ako sa správne odlíčiť.

Uvádza v ňom, že prvým krokom pre dokonalú pleť je očistiť ju vatovým tampónom namočeným do micelárnej vody. Je to roztok, ktorý obsahuje vodu obohatenú o drobné častice s názvom micely. 

„Ich úlohou je pritiahnuť a rozpustiť make-up a nečistoty,“ konštatovala. 

Milióny žien to robí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Každý typ pleti potrebuje niečo iné

Následne si Adelová na pleť naniesla hydratačný čistiaci prípravok. Rozotrela ho a potom zmyla. Svoj tutorial správneho odličovania ukončila jemným osušením tváre pomocou uteráka. Ako zdôraznila v komentároch pod videom, tento postup by ste mali dodržať aj vtedy, ak máte na tvári nanesený iba hydratačný krém alebo SPF a žiadny make-up. Poukázala však na to, že je to len jej denná rutina a že každý typ pleti potrebuje niečo iné. Napríklad ženám so suchou pokožkou navrhla použiť micelárnu vodu na báze oleja.

Príčina kruhov pod očami a vrások

Aj optometristka Nicola Alexander-Crossová je presvedčená, že dôkladné odlíčenie je dôležité.

„Pozor si treba dať najmä na oči,“ konštatovala. Podľa nej, mnoho žien si pri odličovaní príliš drsno šúcha oči a to je zásadný problém. „Pravidelné opakovanie tohto pohybu môže mať za následok prasknutie malých kapilár na viečkach. Tie potom majú tmavý vzhľad a môže to prispieť aj k tmavým kruhom pod očami,“ uviedla.

Ako dodala, šúchanie a ťahanie tenkej, jemnej pokožky môže oslabiť jej elasticitu a spôsobiť vrásky.

„Pri odličovaní buďte k svojmu očnému okoliu mimoriadne jemné,“ radí ženám.

Na odlíčenie by ste podľa nej mali použiť vatové tampóny s mäkkými, jemnými vankúšikmi, ktoré sa dobre kĺžu po oku bez toho, aby ste museli príliš silno tlačiť alebo ťahať.

Viac o téme: ZdraviePleťMake-upVlhčené obrúsky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9