Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

5 NÁPOJOV, ktoré URÝCHLIA liečbu infekcie močových ciest: Odstránia zápal a bolesti!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: pexels.com)

K infekcii močových ciest dochádza vtedy, keď škodlivé mikroorganizmy kolonizujú močové cesty, vrátane obličiek a močového mechúra. Môže ísť o bolestivé a závažné infekcie, ktoré by sa mali liečiť čo najskôr. Okrem návštevy lekára vyskúšajte aj týchto 5 skvelých prírodných receptov!

Vo väčšine prípadov sú infekcie spôsobené baktériami, ktoré zasiahnu tieto orgány a dostanú sa k nim cez močovú trubicu, hoci môžu pochádzať aj zo samotných obličiek, ako sa píše na steptohealth.com. Oveľa častejšie sú u nežnejšieho pohlavia, keďže ich močová trubica je kratšia ako u mužov. 

Infekcie močových ciest (UTI) môžu byť vyvolané zlými hygienickými návykmi, sexuálnym stykom alebo zadržiavanie moču. UTI zapríčiňuje tiež prítomnosť obličkových kameňov, cukrovky a iných vážnejších zdravotných stavov. Hoci sa zvyčajne prejavujú nepríjemným pocitom pálenia alebo bolesti, môžu byť sprevádzaná horúčkou, kŕčmi v bruchu a zmenami v moči. Antibiotiká sú účinnou pomocou, no nie je na škodu podporiť liečbu nápojmi, ktoré urýchlia proces obnovy a vy sa budete cítiť o poznanie lepšie!

Recepty na nápoje 

Do boja s infekciou vďaka nasledujúcim nápojom: 

1. Čaj z prasličky 

Jeho protizápalové zlúčeniny zmierňujú pocity bolesti a ťažkosti a podporujú rýchlu úľavu od príznakov infekcií močových ciest. Ide o jeden z najlepších nápojov proti UTI. 

5 NÁPOJOV, ktoré URÝCHLIA
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ingrediencie:

  • 1 polievková lyžica prasličky roľnej (10 g) 
  • 1 šálka vody (200 ml) 

Postup:

Zohrejte šálku vody, aby sa dostala do bodu varu a pridajte lyžicu prasličky. Na miernom ohni nechajte pár minút povariť a potom vyberte. Keď dosiahne znesiteľnú teplotu, konzumujte ho po dúškoch. Pite dve až tri šálky denne. 

2. Šťava z vodného melónu 

Prírodná melónová šťava poskytuje vášmu telu vysokú koncentráciu antioxidačných a protizápalových zlúčenín, ktoré zmierňujú problémy spojené s infekciami močových ciest. Navyše, nápoje je veľmi chutný! Jeho diuretické účinky regulujú hladinu tekutín vo vašich telesných tkanivách a zároveň čistia obličky od toxínov, ktoré môžu ovplyvniť ich zdravie a funkciu. 

Ingrediencie:

  • 2 plátky vodného melónu 
  • 1 šálka vody (200 ml) 

5 NÁPOJOV, ktoré URÝCHLIA
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Postup:

Zmiešajte plátky melónu s hrnčekom vody, kým nezískate homogénny nápoj. Konzumujte dve šálky tejto šťavy denne na kontrolu infekcie. 

3. Brusnicová šťava 

Ingrediencie:

  • 1/2 šálky brusnicovej šťavy (100 ml) 
  • 1/2 šálky vody (100 ml) 
  • Med (voliteľné) 

Postup:

Zmiešajte pol šálky brusnicovej šťavy s pol šálkou vody a oslaďte trochou medu. Užite pri prvom príznaku infekcie a zopakujte to dvakrát denne. 

4. Uhorková šťava 

Uhorky sa skladajú z 90 % z vody a tiež obsahujú esenciálne antioxidanty, vitamíny a minerály. Tieto vlastnosti, okrem močopudných účinkov, znamenajú, že uhorková šťava pomáha zvyšovať tvorbu moču na prečistenie močových ciest. Táto prírodná šťava odstraňuje všetky toxíny, ktoré zostávajú vo vašom systéme a zároveň kontroluje nadmerný rast baktérií. 

5 NÁPOJOV, ktoré URÝCHLIA
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ingrediencie:

  • 1/2 strednej uhorky 
  • 1 šálka vody (200 ml) 

Postup:

Uhorku dôkladne umyte, odstráňte šupku a rozmixujte ju s hrnčekom vody. Potom ju skonzumujte. Na zmiernenie infekcie vypite dve šálky denne. 

5. Zázvorový čaj 

Pitie tohto čaju upokojí akúkoľvek bolesť, ktorú pociťujete v podbrušku, a zvýšite tak odstraňovanie tekutín a prečistíte si močové cesty. 

Ingrediencie: 

  • 1 polievková lyžica strúhaného zázvoru (10 g) 
  • 1 šálka vody (200 ml) 
  • Med (voliteľné) 

Postup:

Priveďte vodu do varu a potom pridajte lyžicu strúhaného zázvoru. Nechajte niekoľko minút lúhovať, tekutinu sceďte a čaj vypite. Pite až tri šálky denne. Nápoj si môžete osladiť aj lyžicou medu. 

Viac o téme: ZdraviePrevenciaNápojeInfekcia močových ciest
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9