Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dokonalé postavičky hviezdneho páru: Chcete vyzerať ako Chris a Elsa? Robte to ako oni

Chris Hemsworth a Elsa Pataky
Chris Hemsworth a Elsa Pataky (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Baker)

Sú slávni, bohatí a tvoria jeden z najhorúcejších párov Hollywoodu. Chris Hemsworth a Elsa Pataky majú navyše aj závideniahodné postavy. Čo stojí za ich dokonalosťou?

Hviezdny Thor rád zverejňuje na svojom Instagramovom profile fotky zo svojho súkromia. Nedávno pridal fotografie z luxusnej dovolenky v Španielsku. S manželkou na nich predvádzajú svoje pôsobivé brušné svaly. A teda, nemajú sa za čo hanbiť! Ich telá sú priam dokonalé. Z páru vyžaruje fyzická dokonalosť. Obaja sa venujú zdravému životnému štýlu a tvrdo pracujú na tom, aby boli fit, píše sa na eatthis.com. Ako sa hollywoodsky pár udržiava vo forme?

 

1. Herec jedáva 6 až 8 jedál denne

Aby vyzeral ako Boh hromu, Hemsworth jedáva viac jedál denne. „Keď natáča, zje šesť až osem pokrmov,“ uviedol jeho dlhoročný tréner Luke Zocchi. A podľa odborníčky na výživu Mary Sabatovej robí dobre. Konzumácia takéhoto množstva jedál počas dňa naštartuje metabolizmus. „Jedenie viacerých pokrmov, zvyšuje počet spálených kalórií počas dňa,“ myslí si dietologička. Udržuje to aj stabilnú hladinu cukru v krvi. „Ak svojmu telu poskytnete stály prísun živín počas dňa, podporíte regeneráciu a rast svalov,“ dodala.

2. Pataky konzumuje rastlinnú stravu

Herečka preferuje rastlinnú stravu. „Existuje veľa mylných predstáv, ktoré sa týkajú tohto spôsobu stravovania,“ tvrdí odborníčka na výživu Trista Bestová. Ide najmä o cenu a chuť. Predpokladá sa, že rastlinná strava je drahá a nevýrazná, ale nemusí to tak byť. Náklady sú relatívne nízke, keď sa vyhnete drahým baleným vegánskym produktom. „Napríklad strava bohatá na strukoviny, zemiaky a konzervovanú alebo mrazenú zeleninu je lacná a pritom rastlinná,“ poznamenala.

 

3. Hemsworth pije denne proteínové kokteily

Medzi dvoma hlavnými jedlami si herec dopraje proteínový kokteil. Práve proteín je základnou makroživinou na opravu a budovanie svalov. Kokteily zvyčajne obsahujú vysoké množstvo bielkovín, ktoré telo dokáže rýchlo vstrebať.Po tréningu poskytujú potrebné aminokyseliny na podporu regenerácie a rastu svalov,“ vysvetlila Sabatová.

4. Herečka cvičí jogu so závažím

Mama troch detí miluje jogu, najradšej ju cvičí so závažím. „Tento spôsob cvičenia funguje na moje telo,“ vyjadrila sa. Vďaka nemu má krásne a vypracované telo. Podľa odborníčky na výživu April Federicovej, mnoho jogových pozícií vyžaduje, aby ste zapojili a stabilizovali rôzne svalové skupiny. Tvrdí, že to pomáha budovať silu a vytvarovať telo.

 

5. Thor sa hodinu venuje intenzívnemu silovému tréningu

Ako je možné, že vyzerá ako vytesaný Boh? Je za tým intenzívny tréning a zdvíhanie ťažkých váh aspoň raz denne, niekedy dokonca dvakrát. Takéto cvičenie stimuluje svalové vlákna. Metabolizmus sa zrýchľuje a telo spaľuje viac kalórií dokonca aj v pokoji.Navyše znižuje telesný tuk a zvyšuje svalovú hmotu,“ dodala Sabatová.

6. Obaja milujú prerušovaný pôst

Patakyová priznáva, že s pôstom začala kvôli manželovi. S počiatku bola skeptická, ale podľa nej to funguje. „Prerušovaný pôst vám pomôže schudnúť prostredníctvom kalorického deficitu,“ vysvetlil výživový poradca Jesse Feder. Vďaka tejto metóde zje človek menej kalórií počas dňa.

 

7. Hemsworth má rád sladké zemiaky

Okrem chudých bielkovín a kokteilov jedáva herec aj sladké zemiaky. Sú bohaté na živiny ako sú vitamíny A, C a B6, vlákninu a draslík. „Podporujú rôzne telesné funkcie, vrátane imunity, zdravia zraku a srdca,“ vymenovala Sabatová. Podľa nej sú aj skvelým zdrojom komplexných sacharidov, udržiavajú stabilnú hladinu cukru v krvi a poskytujú trvalé uvoľňovanie energie. Obsahujú tiež antioxidanty, ako je beta-karotén, ktorý chráni telo pred poškodením buniek spôsobeným voľnými radikálmi. Spájajú sa so zníženým rizikom chronických ochorení, vrátane niektorých druhov rakoviny a srdcových chorôb. „Obsah vlákniny zas podporuje zdravie trávenia tým, že napomáha pravidelnému vyprázdňovaniu sa,“ uviedla odborníčka.

8. Herec boxuje

Box je skvelý tréning na celé telo. Je o sile a zahŕňa aj kardio. Mávate pri ňom rukami, hýbete svalmi paží a ramien, zvyšujete silu hornej časti tela. „A keď ste v boxerskom postoji, s mierne pokrčenými kolenami, posilňujete svoje jadro, chrbát aj nohy,“ vysvetlila fyzioterapeutka Linda Arslanianová.

 

Zdroj: www.eatthis.com

Viac o téme: DietaElsa PatakyPrerusovany postChrist HemsworthRastlinna strava
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9