Nekupujte drahé maslo, ktoré v sebe skrýva konzervanty, farbivá a iné umelé prísady. Stačí vám pár ingrediencií a môžete si vyrobiť zdravú náhradu, vynikajúcu svojou chuťou a zdraviu prospešnými účinkami.
Maslo možno prirovnať ku chrumkavému chlebu. Ak ste ho raz začali piecť doma, už s tým neviete prestať! Nemali ste ešte domáce ovsené maslo? Je na čase dať priestor novej chuti a hlavne, urobiť niečo pre svoj organizmus! Telo z neho bude profitovať a ešte k tomu si na svoje prídu vaše chuťové poháriky. Zamilujete si ho aj vďaka jeho príprave, ktorá vôbec nie je zložitá.
Jesť VAJÍČKA so ŠKVRNAMI alebo ich radšej zahodiť? PRAVDA o tom, či sú nebezpečné
Ako na to?
Ingrediencie:
- 1 šálka (50 g) ovsených vločiek
- 1/2 šálky vody
- 1/4 šálky extra panenského kokosového oleja
- 1/4 šálky extra panensnkého olivového oleja
- Trochu kurkumy
- Trochu mletého čierneho korenia
- Morskú soľ podľa chuti
Postup:
Do misky dajte ovsené vločky a vodu. Nechajte ich tak po dobu 4-6 hodín, následne vložte do mixéra. Na rade je kokosový olej, potom olivový olej a napokon to treba celé dochutiť čiernym korením, kurkumov a soľou. Poriadne vyšľahajte v mixéri (cca 50 sekúnd), aby sa suroviny spojili a vytvorili jednotnú zmes. Výsledný produkt prelejte do malých misiiek a uložte na zadnú poličku v chladničke, teda na miesto, kde je najchladnejšie. Najideálnejšie je nechať ich tam cez noc.
Ráno, keď sa zobudíte, budete mať chutné ovsené maslo, ktoré si môžete dať s čerstvým chlebom! Ak ho nevyužijete na raňajky, aj pri príprave cestovín alebo zákuskov nájde svoje uplatnenie.