Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

RECEPT na najlepšie domáce MASLO bez umelých látok: Pár surovín, ušetrený čas i peniaze!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Nekupujte drahé maslo, ktoré v sebe skrýva konzervanty, farbivá a iné umelé prísady. Stačí vám pár ingrediencií a môžete si vyrobiť zdravú náhradu, vynikajúcu svojou chuťou a zdraviu prospešnými účinkami.

Maslo možno prirovnať ku chrumkavému chlebu. Ak ste ho raz začali piecť doma, už s tým neviete prestať! Nemali ste ešte domáce ovsené maslo? Je na čase dať priestor novej chuti a hlavne, urobiť niečo pre svoj organizmus! Telo z neho bude profitovať a ešte k tomu si na svoje prídu vaše chuťové poháriky. Zamilujete si ho aj vďaka jeho príprave, ktorá vôbec nie je zložitá. 

Ako na to? 

Ingrediencie:

  • 1 šálka (50 g) ovsených vločiek 
  • 1/2 šálky vody
  • 1/4 šálky extra panenského kokosového oleja
  • 1/4 šálky extra panensnkého olivového oleja
  • Trochu kurkumy
  • Trochu mletého čierneho korenia
  • Morskú soľ podľa chuti

RECEPT na najlepšie domáce
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Postup:

Do misky dajte ovsené vločky a vodu. Nechajte ich tak po dobu 4-6 hodín, následne vložte do mixéra. Na rade je kokosový olej, potom olivový olej a napokon to treba celé dochutiť čiernym korením, kurkumov a soľou. Poriadne vyšľahajte v mixéri (cca 50 sekúnd), aby sa suroviny spojili a vytvorili jednotnú zmes. Výsledný produkt prelejte do malých misiiek a uložte na zadnú poličku v chladničke, teda na miesto, kde je najchladnejšie. Najideálnejšie je nechať ich tam cez noc. 

Ráno, keď sa zobudíte, budete mať chutné ovsené maslo, ktoré si môžete dať s čerstvým chlebom! Ak ho nevyužijete na raňajky, aj pri príprave cestovín alebo zákuskov nájde svoje uplatnenie. 

Viac o téme: ZdravieMasloRecept
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9