Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kam ísť k LEKÁROVI počas sviatkov? PREHĽAD POHOTOVOSTÍ, kde vás ošetria

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Poskytovanie urgentnej zdravotnej starostlivosti počas vianočných sviatkov a Nového roka bude zabezpečené v plnom rozsahu a nepretržite v rámci Bratislavy v najväčšej slovenskej nemocnici – v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB).

Bratislavský kraj

O detských pacientov sa v prípade potreby postarajú v Národnom ústave detských chorôb (NÚDCH).

Ako uviedla hovorkyňa UNB Eva Kliská, urgentnú zdravotnú starostlivosť poskytnú, ako zvyčajne, na všetkých pracoviskách, a to na centrálnom prijímacom oddelení v Ružinove a urgentných príjmoch v Nemocnici akad. L. Dérera na Kramároch, v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v Petržalke a v príjmových ambulanciách v Nemocnici Staré Mesto.

Čítajte tiež: ODBORNÍCI na bezpečnosť potravín VARUJÚ: Toto pri PRÍPRAVE koláčov radšej NEROBTE!

Hovorkyňa NÚDCH Dana Kamenická informovala, že aj tu sú pripravení postarať sa o všetkých pacientov, ktorí budú pomoc potrebovať. Počas vianočných a novoročných sviatkov sa o detských pacientov na oddelení urgentného príjmu (OUP) počas dňa postará päť lekárov – pediatrov v pediatrických ambulanciách a dvaja chirurgovia v chirurgickej ambulancii.

"Traja pediatri budú slúžiť nepretržite 24 hodín a v ambulantnej pohotovostnej službe v rámci ordinačných hodín od 7.00 h do 22.00 h jeden lekár a vo frekventovanom čase od 12.00 h do 17.00 h dvaja lekári. V noci to budú traja pediatri a jeden chirurg," doplnila s tým, že rovnako bude postarané o všetkých pacientov hospitalizovaných na klinikách.

V prípade nečakaných zdravotných komplikácií počas sviatkov a záverečných dní roka môžu obyvatelia Bratislavského kraja využiť tiež ambulantnú pohotovostnú službu (APS).

Kam ísť k LEKÁROVI
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

"Ambulantná pohotovosť rieši akútne a náhle zmeny zdravotného stavu, ktoré bezprostredne neohrozujú život pacienta," pripomína Bratislavský samosprávny kraj (BSK).

APS funguje v pracovné dni od 16.00 h do 22.00 h a cez víkendy a sviatky od 7.00 h do 22.00 h. V hlavnom meste poskytujú prevádzkovatelia takúto službu v Železničnej nemocnici s poliklinikou na Šancovej ulici i v petržalskej Poliklinike na Strečnianskej ulici.

"Pre detských pacientov nájdu rodičia pomoc na Kramároch v Národnom ústave detských chorôb na Limbovej cez sviatky a víkendy od 7.00 h do 22.00 h a v pracovné dni od 16.00 h do 22.00 h," pripomína hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Obyvatelia z okresu Malacky môžu vyhľadať pomoc v malackej nemocnici, v Pezinku poskytujú APS na Bratislavskej ulici.

K dispozícii budú aj zubné pohotovostné ambulancie.

"V bratislavskom regióne budú službu zabezpečovať štyri zubné ambulancie v hlavnom meste, na Drieňovej ulici, ktorá je zazmluvnená zdravotnými poisťovňami, taktiež na Laurinskej ulici, na Krížnej ulici a Bajkalskej ulici," konkretizovala hovorkyňa BSK.

Bližšie informácie o ordinačných hodinách jednotlivých ambulancií možno nájsť na webe BSK, na stránke kraja je dostupný aj zoznam lekární, ktoré budú mať pohotovosť počas vianočných sviatkov.

Trnavský kraj

Ambulantná pohotovostná služba a pohotovostná služba lekární bude zabezpečená aj počas blížiacich sa sviatkov vo všetkých siedmich okresoch Trnavského samosprávneho kraja (TTSK). Informovalo komunikačné oddelenie TTSK.

Ambulantná pohotovostná služba je pohotovostná služba všeobecného lekára alebo zubára.

"Je možné ju využiť v prípade prudkého zhoršenia stavu a v prípade, že neordinuje obvodný lekár. Pohotovosť bude k dispozícii v čase od 16.00 do 22.00 h v pracovných dňoch a v čase od 7.00 do 22.00 h v dňoch pracovného pokoja," informovala riaditeľka odboru zdravotníctva TTSK Lucia Šmidovičová.

Lekárenská pohotovostná služba zabezpečuje prevádzku lekárne mimo štandardných prevádzkových časov, predovšetkým počas sviatkov. Všetky potrebné informácie sú dostupné na webovej stránke samosprávneho kraja.

Viac o téme: ZdraviePohotovosťLiečbaVianoce
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9