TAJOMSTVO krásne ZDOBENÝCH medovníkov odhalené: Toto je DÔLEŽITÉ!

Zdroj: gettyimages.com
2020-12-22 18:00:00

Úspech pri zdobení medovníkov závisí od kvality polevy, radí výtvarníčka Marianna Chvastová z Michaloviec, ktorej pestrú prácu aktuálne prezentuje Zemplínske osvetové stredisko.

Ako povedala, pri jej výrobe treba použiť čo najjemnejší, "púdrový" práškový cukor.

Výsledok snahy ocenia podľa nej najmä gazdiné, ktoré sa chcú pustiť do zložitejšej výzdoby.

"Pri mriežkových (vzoroch) je základ urobená kvalitná poleva. Musí byť naozaj kvalitná, aby tie mriežky boli pekné," vysvetlila.

Čítajte tiež: NAKOPNITE správne trávenie a povedzte zbohom NAFÚKNUTÉMU bruchu: Tipy, ktoré ZÚŽIA váš PÁS!

Na zafarbenie "klasickej" bielkovej polevy používa gélové potravinárske farby. 

Ako robí medovníky? 

Inšpiráciu pri zdobení hľadá Chvastová v každodennom živote. Samotné motívy nanáša na medovníky viacerými technikami. Zvyčajný predvianočný motív anjelov tento rok predstihli víly, pri ktorých využíva nielen svoj estetický zmysel pre detail, ale i farebnú pestrosť, ktorú jej práca s farbami umožňuje.

Chvastová pečie a zdobí medovníky "sporadicky", na Veľkú noc a na Vianoce už viac ako dvadsať rokov. Aj keď v žiadnom z jej medovníkov nechýba med, obľúbený recept nemá. "Skúšala som viacero receptov, nie každý sa mi osvedčil," povedala. I pri ceste však odporučila používať čo najkvalitnejšiu múku.

Fotogaléria


Tagy:
medovníky Vianoce

2020-12-22 18:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Zdroj: TASR

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia