Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ruky PREČ od bežného prídavku do KÁVY: Ak si ho odpustíte, SCHUDNETE rýchlosťou blesku!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Okrem toho, že zvyšuje energiu a koncentráciu, vďaka čomu sa môžete lepšie sústrediť na niečo dôležité, v káve sa nachádzajú antioxidanty, ktoré vám pomôžu v jednej veci. Týka sa to hlavne tých, ktorí sledujú ručičku na váhe.

Siahnuť po šálke čierneho moku ráno, ale i počas dňa je neoddeliteľnou súčasťou každodennej rutiny u mnohých ľudí. Väčšina ľudí však nezostane len pri jednej. Podľa prieskumu Statista Consumer Insights približne 80 % ľudí v USA si dopraje dva alebo viac šálok lahodnej kávy počas týždňa. S veľkou pravdepodobnosťou by rovnaké výsledky boli zaznamenané taktiež u Slovákov. 

Káva na chudnutie, ale bez cukru

Účelom nedávneho výskumu bolo zistiť, či pitie kávy súvisí s prírastkom hmotnosti. Tím skúmal variácie v príjme kofeínu, konzumácii kávy a zmenách hmotnosti tým, že sledoval nápoj so smotanou, cukrom alebo nemliečne kávové výrobky, ako informuje eatthis.com.

Tento nápoj bohatý na antioxidanty môže byť podľa novej štúdie prospešný pre tých, ktorí držia diéty. Štúdia z októbra 2023 publikovaná v American Journal of Clinical Nutrition naznačuje, že pitie väčšieho množstva kávy môže pomôcť v chudnutí. 

Štúdia sa pozrela na údaje z troch štúdií: Nurses Health Study (1986-2010), Health Professional Follow – up Study (1991- 2014) a Nurses Health Study 2 (1991- 2015). Výskumníci vyhodnotili výsledky a prišli s jednoznačným záverom, ktorý zrejme mnohých poteší. 

Ruky PREČ od bežného
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Dobrou správou je, že zvýšenie spotreby kávy na jednu extra šálku nesladeného nápoja každý deň súvisí s poklesom hmotnosti počas štvorročného obdobia. Ale pozor, pitie kávy s pridanou lyžičkou cukru malo za následok priberanie počas tohto štvorročného obdobia!

Ak zmeníte svoju rutinu na pitie kávy bez cukru – a zvýšite jej množstvo – môžete tým urýchliť svoje úsilie o chudnutie. Zdá sa, že pridanie smotany do kávy nevedie k zvýšeniu telesnej hmotnosti, ako ukazuje výskum. Ak však máte radi cukor, radšej si ho odpustite. 

Viac o téme: KávaZdravieChudnutie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9