Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bojí sa jej CHOLESTEROL i cukrovka: Vynechajte ovsené vločky s jogurtom, z tohto získate VIAC

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Chcete získať z ovsených vločiek čo najviac? Poďte na to inak! Skúste si ich vylúhovať. Tak z nich získate vodu, do ktorej sa uvoľní množstvo cenných látok.

Dá sa povedať, že problémy so srdcom sú na svete na každodennom poriadku, vrátane vysokého krvného tlaku, vysokého cholesterolu a ďalších zdravotných problémov. Odborníci naznačujú, že tieto ochorenia sa dajú do určitej miery zvládnuť správnym druhom stravovania a životným štýlom. Napríklad ovsené vločky sú ospevované ako superpotravina, keďže zlepšujú funkcie v tele, čo sa týka i spomínaného cholesterolu a zdravia srdca. Jedným zo spôsobov, ako využiť maximum z ovsených vločiek, je konzumovať ich vodu!

Ovsená voda je zmes nevareného alebo surového ovsa, ktorý sa namočí do vody a priamo sa konzumuje. Ideálnym spôsobom je pripraviť si tento nápoj ráno a konzumovať ho nalačno, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky. 

Výhody ovsenej vody pre zdravie

1. Detoxikuje telo

Konzumácia vody z ovsených vločiek nalačno môže pomôcť prečistiť telo, pretože vás udrží hydratovaných a vyplaví toxíny. Vynikajúci obsah antioxidantov v tomto elixíre poskytuje telu ochranu pred poškodením voľnými radikálmi.

2. Zlepšuje cholesterol

Vláknina v ovsených vločkách môže byť prospešná pre tých, ktorí majú vysoký cholesterol. Ovsená voda zlepšuje dobrý cholesterol (HDL) v tele a znižuje zlý (LDL), ako ukázali štúdie.

Bojí sa jej CHOLESTEROL
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

3. Zlepšuje trávenie

Ovsená voda obsahuje rozpustnú vlákninu, ktorá môže zmierniť pohyb čriev a podporiť trávenie. To spomaľuje vstrebávanie potravy a tiež podporuje rast dobrých baktérií v tele.

4. Pomáha pri chudnutí

Vďaka svojmu úžasnému obsahu vlákniny dokáže ovsená voda udržať návaly hladu na uzde a tým uľahčiť chudnutie. Nezabudnite ju konzumovať na lačný žalúdok, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky! Má tiež dostatok bielkovín, ktoré dokážu zasýtiť na dlhšie obdobie.

5. Výborná pre diabetikov

Vláknina je odporúčanou látkou pre diabetikov. Pravidelná konzumácia vody z ovsených vločiek môže zlepšiť hladinu cukru v krvi a tiež zabrániť akýmkoľvek výkyvom.

Vodu môžete skladovať v chladničke. Nasledujúce ráno ju pridajte do mixéra a pomixujte. Môžete tiež pridať akékoľvek ďalšie prísady, ako je škorica, cukor, vanilka alebo arašidy alebo proteínový doplnok.

Viac o téme: VodaZdraviePrevenciaOvsené vločky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9