Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bežné OVOCIE spaľuje TUKY bez návštevy posilňovne: ZACIELI na kritickú OBLASŤ tela!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Nemusíte celé hodiny drieť v posilňovni, aby ste si vykúzlili nohy štíhle ako laň. Stačí pridať jednoduchú aktivitu s konzumáciou jedného druhu ovocia a máte vyhraté!

Užívanie extraktu z čiernych ríbezlí môže pomôcť pri chudnutí popri polhodinovej prechádzke päť dní v týždni. Výskum zistil, že by to mohlo byť obzvlášť účinné pre ľudí s väčším množstvom telesného tuku v oblasti nôh, ako sa píše na thesun.co.uk.

Čítajte tiež: KVÍZ, ktorý preverí nielen vedomosti z BIOLÓGIE: Viete všetko o BAKTÉRIÁCH okolo vás?

Superpotravina vďaka antokyánom

Doplnok z bobúľ, koncentrovaný zdroj prírodných rastlinných fytochemikálií nazývaných antokyány, spôsobuje, že telo uprednostňuje tuk ako palivo. Antokyány sú podtriedou týchto látok, ktoré dodávajú ovociu a zelenine ich charakteristické sfarbenie, pričom ich je v prírode identifikovaných viac ako 500. Antokyány nachádzajúce sa v čiernych ríbezliach sú dobré pri zlepšovaní prietoku krvi a spaľovaní tukov.

Prišli na to vedci z University of Chichester, ktorí testovali skupinu rekreačne aktívnych žien počas 30 minút rýchlej chôdze. Na prechádzku sa vydali po tom, čo sedem dní užívali 600 mg extraktu z novozélandských čiernych ríbezlí. Čierne ríbezle konkrétne z Nového Zélandu sú považované za „superpotravinu“, s vyšším obsahom antokyánov.

Odborníci odhalili, že doplnok pomohol zvýšiť spaľovanie tukov v priemere o 25 percent! U žien, ktoré najviac reagovali na čierne ríbezle, vedci uviedli, že zvýšil spaľovanie tukov až o 66 percent. Väčší efekt bol pritom viditeľný u tých, ktorí mali na nohách viac tuku ako tí, ktorí zase bojovali s väčším percentom tuku na rukách. Vedci si myslia, že je to kvôli adipocytom, tukovým bunkám v nohách, ktoré zrejme prispievajú k spaľovaniu tukov počas cvičenia vo väčšej miere, ako tie v rukách alebo na bruchu.

Bežné OVOCIE spaľuje TUKY
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Doplnok pri regulácii hmotnosti

Štúdia ukázala, že u žien bola zdvojnásobená rýchlosť spaľovania tukov v porovnaní s mužmi, ktorí podstúpili rovnaký cvičebný režim. 

Mark Willems, profesor fyziológie cvičenia na University of Chichester, hovorí: „Naozaj si začíname myslieť, že extrakt z čiernych ríbezlí je veľmi užitočným doplnkom na reguláciu telesnej hmotnosti, ak sa užíva s cvičením a určitouu diétou. Tieto výsledky poskytujú ešte viac dôkazov, že extrakt z novozélandských čiernych ríbezlí môže priniesť väčší úžitok ľuďom, ktorí majú väčšiu hmotnosť – najmä nohy."

Nemusíte sa potiť!

Ako ďalej odborník pokračuje, nemusíte chodiť do posilňovne alebo celé hodiny cvičiť. Stačí si nájsť cez deň bežné aktivity, ktoré sa taktiež rátajú. Príkladom je chôdza do obchodu, záhradkárčenie alebo domáce práce, kde spadá akákoľvek aktivita s nízkou až strednou intenzitou. Väčšina ľudí to dokonca už robí prirodzene niekoľko hodín denne bez toho, aby sa zapotili. 

Viac o téme: Ovocie ZdravieChudnutieTukČierne ríbezle
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9