Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

ZMIZÍK na poškodené BUNKY v tele? Bežné OVOCIE útočí svojou silou na NÁDORY!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

V chladničke sa ukrýva jedno ovocie, ktoré dokáže priam divy. Ľudské telo ochráni pred jednými z najrozšírenejších onkologických ochorení. To však nie je všetko!

Rakovina sa správa odlišne v závislosti od toho, kde sa v tele nachádza. Zakaždým však platí jedna vec. Včasné zachytenie choroby je kľúčom k prežitiu všetkých typov ochorenia! V súvislosti so schopnosťou ochrany pred chorobou sa do centra pozornosti dostali rastlinné zlúčeniny. Ako potvrdili niektoré štúdie, hrušky by mohli zabrániť viacerým druhom rakoviny, píše sa na express.co.uk.

Čítajte tiež: O tomto vie málokto: PRVÁ vec, ktorú by ste mali spraviť s REĎKOVKAMI po ich kúpe!

Ochranný štít pred rakovinou

Mnohí sa ju boja čo i len vysloviť. Rakovinou sa označuje choroba, ktorá je výsledkom nekontrolovaného rastu poškodených buniek. Typ rakoviny je zvyčajne pomenovaný podľa chorého orgánu, pričom niektoré môžu byť špecifickejšie. Zatiaľ čo univerzálny prístup k liečbe rakoviny neexistuje, konzumácia rastlinnej potravy sa ukázala ako sľubná v boji proti rakovinovým bunkám. Niektoré výskumy uvádzajú priaznivé účinky hrušiek proti rôznym druhom rakoviny!

Podľa niektorých vedcov hrušky obsahujú silné látky, ktoré by mohli byť nápomocné pri odvrátení smrteľnej rakoviny. Odborníci ich vítajú a vychvaľujú do nebies vďaka množstvu prospešných rastlinných zlúčenín, ktoré obsahujú. Reč je o katechínoch, silných antioxidantoch, ktoré znižujú krvný tlak, zlepšujú zdravie krvných ciev a zabraňujú tvorbe krvných zrazenín. Štúdie však ukazujú, že môžu chrániť aj pred kolorektálnym karcinómom a rakovinou pľúc!

V roku 2007 štúdia s viac ako 478 000 ľuďmi ukázala, že vyšší príjem jabĺk a hrušiek bol spojený s nižším rizikom vzniku rakoviny pľúc. 

ZMIZÍK na poškodené BUNKY
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Autori štúdie v časopise International Journal of Cancer poznamenali: „Výskyt rakoviny sa znížil s vyššou konzumáciou jabĺk a hrušiek, ako aj koreňovej zeleniny. Tieto výsledky pridávajú dôkaz o významnej asociácii konzumácie zeleniny a výskytu rakoviny pľúc u fajčiarov."

Tieto ochranné účinky sa pripisujú aj antioxidantu antokyanínu, o ktorom je známe, že bráni tvorbe a rastu nádorov. To je obzvlášť prospešné pre zdravie hrubého čreva! Zlúčenina je údajne vysoko účinná pri spomaľovaní rastu rakovinových buniek v tráviacom trakte. A čo viac, vitamín C v ovocí bojuje proti voľným radikálom, ktoré vystavujú bunky oxidačnému stresu a dláždia cestu k chronickým ochoreniam.

Prospešné pre zdravie mužov

Popredný odborník na výživu Rob Hobson, ktorý zvyšuje povedomie o výhodách tohto ovocia pre zdravie mužov, poukázal na ďalšie zdravotné prínosy hrušiek. Vysvetlil, že poskytujú dostatok vlákniny a ďalších základných živín, ktoré bojujú proti vysokému cholesterolu a srdcovým chorobám.

„Hrušky sú chutné, zdravé občerstvenie. Existuje veľa spôsobov, ako si pripraviť túto sladkosť. Napríklad ju môžete rozmixovať so sójovým mliekom, aby ste vytvorili smoothie na zníženie cholesterolu. Navyše, existuje množstvo dôkazov, ktoré naznačujú, že hrušky sú prospešné pre celkové zdravie mužov, či už ide o chudnutie, chudnutie, príjem vlákniny alebo cholesterolu," dodal na záver Habson. 

Viac o téme: HruškaZdravieRakovinaPrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9