Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Husté a dlhé MIHALNICE bez umelého predlžovania: STRAVA, vďaka ktorej budete mať pohľad bohyne

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Nie každej žene je dopriate mať krásne, husté a dlhé mihalnice. Našťastie, existuje mnoho spôsobov, ako podporiť ich rast a objem. Vedeli ste, že aj úpravou stravy docielite žiadaný výsledok?

Túžite po dlhých, hustých mihalniciach, no v skutočnosti im nevenujete dostatočnú pozornosť. Riasy zaťažujete hrubou vrstvou maskary, odličovaním a zabúdate na ich výživu. Mihalnice sú potom krehké, lámavé, strácajú objem. 

Existuje niekoľko spôsobov, ako docieliť krásny vzhľad rias. Môžete vyskúšať umelé mihalnice, ktoré však nie sú vhodné pre ženy s citlivou pokožkou. Odborníčky na kozmetiku zase vsádzajú na éterické oleje, či masáž viečok. Rovnako radia svojim klientkám, aby na istý čas prestali používať make-up a riasenky.

Čítajte tiež: SUPERPOTRAVINY, ktoré nie sú plytvaním peňazí: Obnovia STRATENÉ zdravie už za pár týždňov

Najjednoduchší spôsob, ako vylepšiť stav vašich mihalníc, je zmena jedálnička. Konzumácia zdravých a chutných pokrmov, z ktorých budú mať úžitok nielen vaše riasy, ale celé telo. Podľa portálu brightside.me, nasledujúce potraviny zaradené vo vašom jedálničku zaručia, že budete mať krásne a dlhé mihalnice.

Potraviny pre krásne mihalnice:

1. Vajcia

Vajcia majú vysoký obsah bielkovín. Vlasy i mihalnice sa skladajú z keratínu. Potraviny bohaté na bielkoviny pomáhajú telu získať správne množstvo aminokyselín na jeho výrobu. Vďaka tomu budú vaše mihalnice silnejšie a dlhšie.

Husté a dlhé MIHALNICE
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

2. Losos

Je zdrojom omega-3 mastných kyselín, vitamínu D a B. Chráni riasy pred krehkosťou a vypadávaním. Vitamíny, ktoré losos obsahuje, prispievajú k ich rastu.

3. Orechy

Orechy dodávajú telu omega-3 kyseliny a vitamín E. Spoločne transportujú krv a kyslík do vlasových folikulov, pričom zvyšujú v nich prietok krvi a dodajú im silu. Vďaka ich konzumácii predídete vypadávaniu rias a podporíte ich rast.

4. Ovocie a zelenina

Ovocie a zelenina obsahujú vitamíny A a C, ktoré prispievajú k rastu mihalníc a tvorbe kolagénu. Šupka ovocia a zeleniny obsahuje množstvo minerálov a vitamínov, ktoré pomáhajú udržať riasy zdravé. Preto ich pred konzumáciou nešúpte.

Husté a dlhé MIHALNICE
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

5. Huby

Sú cenným zdrojom vitamínu B3 a zlepšujú krvný obeh a pomáhajú pri výrobe keratínu. Vitamín B3 stimuluje rast mihalníc a odstraňuje suché a krehké riasy. Pomáha pri bunkovej reprodukcii a zabraňuje vypadnutiu mihalníc.

6. Fazuľa

Fazuľa obsahuje vitamín H a kyselinu listovú. Tá zvyšuje prietok krvi do vlasových folikulov, vďaka čomu budú vaše riasy vyzerať silnejšie, nebudú suché a nehrozí ani ich vypadávanie. Pomáha telu vstrebávať aminokyseliny a tuky, ktoré sú nevyhnutné pre zdravé mihalnice. Kyselina listová zabraňuje, aby vaše riasy boli krehké.

7. Celé zrná

Sú bohaté na vitamín B6 a železo. Vitamín B6 stimuluje produkciu melanínu - pigmentu, ktorý dodáva riasam farbu a železo, uložené vo vlasových folikuloch, zase zabraňuje oslabeniu a vypadaniu mihalníc.

Viac o téme: PotravinyStravaMihalnice
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9