SEXOM proti INFEKCII pľúc či astme: Čo sa naozaj deje s telom pri milostných radovánkach!

Zdroj: gettyimages.com
2020-07-17 12:00:00

Nie je len o potešení a rozkoši. Pár orgazmov do týždňa vie síce spríjemniť život, no sex rozhodne nie je len o užívaní. Intímne chvíle za dverami spálne sú rovnako dôležité ako príjem potravy. Sex udržuje telo v perfektnom stave a upevňuje zdravie. 

Ďalší dôkaz, prečo sa oddávať milostným radovánkam. Stačí sa venovať tejto príjemnej činnosti najmenej raz týždenne a riziko predčasnej smrti si znížite až o polovicu, ako sa píše na thesun.co.uk. Vedci odhalili, že pravidelný sex je spojený s nižšou pravdepodobnosťou úmrtia na rakovinu, srdcové choroby a iné zdravotné problémy. Hovorí sa, že tréning v posteli je ekvivalentný cvičeniu „strednej intenzity“ a má podobné prínosy pre zdravie. 

Čítajte tiež: Pozor na opačný efekt jablčného OCTU: Kedy sa môže objaviť jeho odvrátená stránka!

Výsledky výskumu

Vedci sa pýtali 15 269 dospelých v priemernom veku 39 rokov na ich sexuálne životy, pričom ich sledovali až 11 rokov. Približne 72 percent účastníkov štúdie sa zapájalo do sexuálnej aktivity najmenej raz mesačne a 36 percent minimálne raz týždenne. V priebehu štúdie zomrelo 228 osôb, z toho 29 na kardiovaskulárne choroby a 62 na rakovinu. 

Vedci z Washingtonskej univerzity prišli na to, že čím viac sexu, tým nižšie riziko úmrtia. Tí, ktorí mali sex raz týždenne, mali o 49 percent menšiu pravdepodobnosť predčasného úmrtia, ako tí, ktorí sa oddávali intímnym chvíľkam raz ročne alebo menej. Ich pravdepodobnosť úmrtia na kardiovaskulárne choroby bola o 21% nižšia, na rakovinu o 69% nižšia az  akejkoľvek inej príčiny o 48%.

Na vine sú bunky

Pri sexe sa uvoľňujú pocitové chemikálie, ktoré zlepšujú duševné zdravie a podporujú činnosť „prírodných zabijáckych buniek“. Tieto bunky znižujú riziko rakoviny a vírusových ochorení, preventívne pôsobia proti infekciám pľúc a zlepšujú ďalšie stavy, napríklad astmu.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie sex prevencia

2020-07-17 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia